С каква скорост е карал шофьорът от НСО при катастрофата

...
С каква скорост е карал шофьорът от НСО при катастрофата
Коментари Харесай

Дъщерята на загиналия при катастрофата с НСО: Убиха баща ми, карали са със 150 км/ч

С каква скорост е карал водачът от НСО при злополуката с Кирил Петков край Аксаково в четвъртък, в която почина мъж, а жена е с заплаха за живота. Това се разяснява необятно в обществените мрежи и от специалисти. 
Прочетете още
Тежката злополука стана към 17:30 ч. в четвъртък на входа на град Аксаково. От " Продължаваме промяната " оповестиха, че колата на НСО е блъснала автомобил, излязъл от път без преимущество. От фотоси се вижда, че Туарегът, в който е пътувал Кирил Петков, се е врязал в Ауди А4 от шофьорската му страна. Ударът е бил толкоз мощен, че е запратил Ауди-то в канавката и е смачкал лявата му страна до неразбираемост. 

В цивилната кола са пътували мъж на 60 години, който почина и 58-годишна жена, която е в болница с заплаха за живота. В обществените мрежи се разяснява, че там има ограничаване от 60 км/ч поради кръстовището, а очевидци настояват, че колата на НСО се е движела с доста над ограничаването. Някои даже настояват, че са били изпреварени от автомобила преди злополуката. 

Военната прокуратура в Сливен ще проверява злополуката поради присъединяване на НСО, които са част от въоръжените сили. Ръководителят на Военно-окръжната прокуратура в Сливен Христо Тинев разяснява пред БНР, че е допустимо служебният автомобил да се е движел с по-висока от допустимата скорост. 

" Елементарна математика:

120 км/ч, 100м видимост = 3 секунди => катастрофа+смърт

60 км/ч, 100м видимост = 6 секунди => всички са ок ", това написа във фейсбук Тома Николов. 

Четиримата участници в злополуката, измежду които и Кирил Петков, са разпитани. 

Днес следва да бъдат разпитани очевидците на случая от други коли, както и да бъде направена аутопсия на починалия водач. Ще бъде взета и кръвна проба за алкохол, заяви заместник-военноокръжният прокурор подполковник Георги Василев.

Във фейсбук жена на име Татяна Тодорова написа: 

" Уби татко ми. С 150 километра са карали при позволени 50 ". 

Мнозина считат, че автомобилът на НСО има виновност, макар че се е движел по път с преимущество. Някои направиха прилика с злополуката на Лютви Местан, при която почина 6-месечно бебе. 

Инцидентът с Местан стана на 14 април 2019 година край село Загорски. Политикът опитал да се включи в основния път за Граничен контролно-пропусквателен пункт Маказа, лишил преимуществото на автомобил, приближаващ от Кърджали и последвал конфликт. В злополуката почина бебе на 6 месеца, което е било в колата, идваща от Кърджали. 

 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР