Сдружение за култура и образование Милчо Левиев“ и Община Пловдив,

...
Сдружение за култура и образование Милчо Левиев“ и Община Пловдив,
Коментари Харесай

Първи национален конкурс за млади пианисти „Милчо Левиев“


Сдружение за просвета и обучение „ Милчо Левиев “ и Община Пловдив, със съдействието на НУМТИ „ Добрин Петков “ Пловдив  припомнят на младите пианисти, че до 01.06.2024 година в това число могат да подават поръчки за присъединяване в Националния музикален конкурс „ Милчо Левиев “.

Първото издание  на състезанието е предопределено за български пианисти на възраст  от 10 до 25 навършени години  и ще се организира от 6 до 11 юли 2024 година в Пловдив, като в същия интервал форумът планува провеждането на  майсторски класове  и финален концерт на лауреатите на състезанието.

Журито  на първото издание на състезанието е в състав: ръководител – проф. Людмил Ангелов, членове – Константин Добройков, Антони Дончев, доктор Георги Текев, Вики Алмазиду.

Документите за присъединяване в състезанието се изпращат в електронен формат  на e-mail: [email protected] до 01.06.2024 година в това число.

Цялата информация (регламент за присъединяване, нотен материал и заявление) може да откриете тук. https://bit.ly/milcholevievpianocompetition

„ За Милчо Левиев музиката бе едно цяло и в творчеството си той се стремеше постоянно да сплотява нейните разнообразни типове – класика, джаз и фолклор от разнообразни страни. Милчо бе от първите и водещите създатели в Европа от средата на предишния век, дръзнали да създадат тази симбиоза “, споделя моторът на състезанието, неговата брачна половинка Вики Алмазиду.

„ Това е един друг конкурс, по този начин, както неговият патрон Милчо Левиев бе ексцентричен музикант – пианист, композитор, аранжор и човек„, допълват от екипа на уредниците. „ Богатото завещание, което той ни остави като философия и авторско творчество и неговият саморасъл нюх и надълбоко схващане на музикалната материя ни въодушеви и накара да създадем сегашния музикален конгрес като самобитна среща на две генерации музиканти – майсторите и младите гении – утрешните майстори„.

Голямата премия на името на Милчо Левиев  е една еднократна стипендия 2500 лева, статуетка и лауреатски диплом, обезпечена от Сдружение за просвета и обучение „ Милчо Левиев “.  Две еднократни стипендии  – всяка по 2500 лева, статуетка и лауреатски диплом, обезпечава Община Пловдив.  Една еднократна стипендия  за едногодишно образование в Нов български университет, Департамент „ Музика “  осигурява Нов български университет – София.

Отделно от това, в „ Първа възрастова група “, премиите са:

I премия – 400 лева, орден и лауреатски диплом

II премия – 300 лева, орден и лауреатски диплом

III премия – 200 лева, орден и лауреатски диплом

Във „ Втора възрастова група “, премиите са:

I премия – 700 лева, орден и лауреатски диплом

II премия – 600 лева, орден и лауреатски диплом

III премия – 500 лева, орден и лауреатски диплом

Сдружение за просвета и обучение „ Милчо Левиев “, Община Пловдив и НУМТИ „ Добрин Петков “ Пловдив пожелават триумф на всички млади, надарени участници! 
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР