443 ще бъдат секционните избирателни комисия на територията на Благоевград

...
443 ще бъдат секционните избирателни комисия на територията на Благоевград
Коментари Харесай

443 секции отварят врати за изборите 2 в 1 в Благоевградска област

443 ще бъдат секционните изборни комисия на територията на Благоевград област, заяви на конференция регионалният шеф Георги Динев, съобщи кореспондент на " Фокус “. Бюлетините, изборните бумаги и печатите към този момент са разпределени по общините и секциите по поречието на Струма и Места.Общият брой на бюлетините за европейските избори е 275 500, а за националнтюие – 304 00.

В 124 от секциите ще се гласоподава единствено с хартиена бюлетина, защото обитаемоте места имат под 300 души с право на глас. Подвижните изборни кутии са 14, като те са разпределени както следва: община Благоевград – 7, Гоце Делчев, Петрич и Разлог – по една, и Сандански и Якоруда – по две.

" От Община Благоевград са подсигурили зала " 22-ри Септември “ за изчислителния център и за ситуиране на РИК в нощта на изборите. За паркинг за идващите рейсове от региона е подсигурен парк " Македония “, а членовете на СИК ще могат да изчакват в зала " Яворов “ “, сподели още той.

Машините, нужни за провеждането на изборите ще отпътуват към секциите в събота, добави Георги Динев.

Областният шеф благодари на целия екип на администрацията, която управлява за професионалното отношение и работата, която са свършили по организацията на изборния развой.

" Приоритет бе провеждането на естествена и демократична акция – това стана “, добави Динев. От думите му стана ясно, че подготовката на изборите е била огромно предизвикателство, което обаче оцени като сполучливо.

По време на конференцията стана ясно, че самият той ще упражни правото си на глас в родния му град Петрич. Динев прикани гласоподавателите да отидат до урните и също да гласоподават.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР