Отлична новина за феновете на Ботев( Пловдив). Община Пловдив стартира

...
Отлична новина за феновете на Ботев( Пловдив). Община Пловдив стартира
Коментари Харесай

Добри новини за канарчетата, смърфовете ще почакат още месец

Отлична вест за почитателите на Ботев( Пловдив). Община Пловдив започва през идната седмица дейностите по дотъкмяване на стадион " Христо Ботев ". Ръководството на Локомотив (Пловдив) не са подготвени с документите, като ще се забавят още месец, това заяви кметът на на града Здравко Димитров в персоналната си страница във фейсбук.

„ От ПФК „ Ботев 1912 “ внесоха цялостната планова документи, в това число количествена сметка, като на нейна база още идната седмица ще бъде пуснато пазарно изследване. То ще продължи 15 дни и на съображение получените ценови предложения ще бъде направено обявлението за социална поръчка. След приключването на законовия период от 40 дни и откакто тръжната комисия се произнесе, може да се пристъпи към избор на реализатор.

Цялата процедура по обновяване на строителните действия на стадиона ще продължи до края на август или началото на септември, в случай че няма обжалване на някой от стадиите.

„ Проектът е същият, който бе показан преди години, просто някои от дейностите по него са осъществени и по тази причина се постановяваше нова количествена сметка, която сътрудника арх. Савов съобщи в период “, добави основният проектант Димитър Ахрянов.

На идващ стадий към стадиона ще бъде построен и многоетажен паркинг на общински терен, който ще обслужва феновете на футболните срещи, а през останалото време ще бъде свободен за прилагане от жителите.  Бойко Борисов даде рестарт на „ Колежа “ @@@

От ПФК „ Локомотив “ обаче към момента не са подготвени с плана си. Черно-белите чакат отговор на публично свое питане до европейската футболна централа (УЕФА) за минималното разстояние на трибуните от терена, изисквано за категория 4 на стадионите. Това са декларирали представители на клуба на среща по-рано през днешния ден със зам-кмета Райчев. „ Те ще имат период до 1 месец да показват идейна идея, на чиято база Община Пловдив незабавно ще пусне съобщение за социална поръчка на инженеринг (с включено планиране и СМР). Това ще докара до закъснение от още 20 дни, в които би трябвало да бъде признат планът, включен в инженеринга.

 Първа подготовка на Локомотив (Пловдив) @@@
В останалата част линейният график за реконструкцията на стадиона в парк Лаута е същият, както и при стадион „ Ботев “, съобщи на конференцията Пламен Райчев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР