Открити са отломки от руския пътнически самолет Ан-26, който по-рано

...
Открити са отломки от руския пътнически самолет Ан-26, който по-рано
Коментари Харесай

Няма оцелели от падналия пътнически самолет във водите край Камчатка

Открити са парчета от съветския пътнически аероплан Ан-26, който по-рано през днешния ден изчезна от радарите в региона на полуостров Камчатка, заяви ТАСС. Няма оживели измежду 28-те души на борда - 22-ма пасажери и шестима души екипаж, предадоха осведомителните организации " Интерфакс " и РИА Новости, цитирайки членове на избавителните екипи на място.

Самолетът, изпълнявал полет от Петропавловск-Камчатксий до Палана, най-вероятно е паднал в морето при опит за кацане, заяви районната работа на Министерството на изключителните обстановки. Сред пътувалите е бил и кметът на Палана (3000 души население) Олга Мохирева.

От министерството прибавиха, че останките са открити на към 4 км от летището, в крайбрежна зона. Според избавителните екипи отломките са паднали в Охотско море, откакто самолетът се е блъснал в канара, съобщи БНР. По-рано бе обявено, че оперативната дежурна промяна на Центъра за ръководство при спешни обстановки е получила информация, че аероплан Ан-26 не е осъществил връзка в указаното време.

Според една от първите версии на службите за незабавна помощ машината може да е паднала в морето поради неточност на водача при неприятна видимост. Камчатските управляващи обаче оповестиха, че самолетът е захождал за кацане откъм сушата, а не откъм морето.

Води се следствие дали са били нарушени разпоредбите за сигурност на придвижването. Самолетът Ан-26, благосъстоятелност на Камчатските авиолинии, бил с годен документ за редовност. От районната самолетна компания оповестиха още, че екипажът е минал наложителната инспекция преди полета.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР