Отглеждането на стайни растения в свят, в който сме обградени

...
Отглеждането на стайни растения в свят, в който сме обградени
Коментари Харесай

Стайни растения, опасни за хората и животните

Отглеждането на стайни растения в свят, в който сме обградени от бетонени структури, трансформира в дома ни в дребен зелен парадайс. Но преди да сложим обещано цвете вкъщи би трябвало да сме наясно освен по какъв начин да се грижим вярно за него, а и какви евентуални вреди може да има то за здравето ни.
Има растения, които в последните години са се утвърдили като идеално допълнение към градския интериор. Те са красиви, свежи, пречистват въздуха вкъщи, носят живот и въодушевление. Все основателни аргументи да превърнем дома си в дребна ботаническа градина. Но за жалост, някои от тези цветя са рискови за фамилиите с дребни деца и домашни любимци. Ето с кои стайни растения би трябвало да сте деликатни:
Циклама
Цикламите са екзотични и известни за развъждане растения. Ала при усвояване от деца и животни, могат да раздразнят съществено дребните стомахчета, причинявайки диария, конвулсии, гадене и други сходни недоволства.
Дяволски бръшлян
Бръшлянът придава изтънчен и баснословен тип на дома. То спомага за поддържане на пресен въздух в близост, единствено че не е пръв другар на хлапетата и домашните любимци. При консумация или допиране може да стане причина за обриви, чувство за парене, повръщане и виене на свят.
Каладиум
Това атрактивно растение може да пробуди интереса на дребни дечица или скучаещи домашни питомци. Поглъщането му може да аргументи диария и подувания при децата и животните.
 Кои стайни растения носят шанс Кои стайни растения носят шанс
Съществуват доста поверия за силата, която носят стайните растения. Добре е да ги познавате, когато купувате цвете за дома си или по...
Коледна звезда
Коледната звезда е хубав подарък за дома, който обаче може да провокира повръщане и гърчове при котки и други домашни любимци.
Спатифилум
Това красиво и свежо цвете може да ви докара отичане в региона на лицето и алергична реакция, заради това не го оставяйте без контрол в стая с деца.
Олеандър
 Как да си извършите терариум удома Как да си извършите терариум удома
За тези от нас, които мечтаят за буйна, зелена градина, само че нямат място, терариумът може да бъде много прилична опция. Плюс това,...
Казват, че при усвояване от човек това растение може да докара до зашеметяване, дезориентация и стомашен дискомфорт. А за котки и кучета може даже да е мощно отровно и смъртоносно.
Алое вера
Алое вера в спалнята – страхотна концепция! Освен че филтрира въздуха, това растение може да се ползва външно при кожни проблеми от друг темперамент. Но пък призната вътрешно, алое верата може да ви аргументи стомашен дискомфорт, а за питомците ви резултатът ще е още по-осезаем.
Сансевиера
Това извънредно съвременно в последните години растение. Заедно с монстера са доста присъщи като растителни детайли в скандинавския интериор. Минусът на сансевиера е, че при малчуганите може да провокира зашеметяване и позиви за повръщане, щом бъде погълната.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР