Отборът на Дания, воден от световния №6 в мъжкия тенис

...
Отборът на Дания, воден от световния №6 в мъжкия тенис
Коментари Харесай

Домакинът Франция изхвърли Дания от Хопман къп 2023

Отборът на Дания, воден от международния №6 в мъжкия тенис Холгер Руне, позволи второто си проваляне в отборния шампионат Хомпан къп, който се организира в Ница, Франция, и сензационно напусна конкуренцията още в груповата фаза.

Рууд в тандем с Клаура Таусон отстъпиха с 1:2 на домакина Франция и по този метод позволиха второто си проваляне, откакто на старта изгубиха от Швейцария със същия резултат.

Срещу французите всичко стартира чудесно за датчаните с помощта на Клаура Таусон, която надигра със 7:6(2), 6:2 Ализе Корне, с цел да даде задатък на своя отбор.

Във втория дуел на сингъл обаче ветеранът Ришар Гаске сервира изненада, надигравайки с 6:2, 6:3 Холгер Руне, нанасяйки второ проваляне на международния №6 в шампионата, откакто в сряда той сензационно загуби и от швейцареца Леонардо Риеди, №160 в света.



Така, всичко в конфликта сред Франция и Дания трябваше да се реши в мача на смесени двойки, в който Корне и Гаске бяха по-добрите на корта и завоюваха с 6:4, 6:4.

По този метод през днешния ден французите ще се изправят против Швейцария в пряк спор за първото място в групата, което дава право за присъединяване във финала.

Междувременно, в другия поток тимът на Хърватия, в състав Дона Векич и Борна Чорич, започва присъединяване си в шампионата с триумф с 2:1 против Белгия, която е показана от Елизе Мертенс и Давид Гофен.

Турнирът Хопман къп се завърна на огромната сцена през сезон 2023 след няколко годишно неявяване от календара, като през тази година конкуренцията за първи път в историята се организира на клей и отвън Австралия, откакто в интервала 1989-2019 хазаин на Хопман къп непроменяемо бе град Пърт.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР