Отборът на Черноморец (Бургас), воден от Слави Костенски записа шеста

...
Отборът на Черноморец (Бургас), воден от Слави Костенски записа шеста
Коментари Харесай

Черноморец разгроми Верея и продължава борбата за Втора лига

Отборът на Черноморец (Бургас), воден от Слави Костенски записа шеста победа от началото на сезона и продължава битката за Втора лига. " Акулите " разгромиха вкъщи с 4:0 отбора на Верея Стара Загора, воден от Кольо Колев, в среща от 8-ия кръг на Югоизточната Трета лига. Миналата седмица, бургазлии завоюваха и дербито с Марица в Пловдив с 2:0 и по този метод сините са на 3 точки от водача Загорец, които към момента нямат загуба. Възпитаниците на Мирослав Миндев имат 22 на върха след 7 победи и едно реми точно с Черноморец. в Нова Загора. Бургазлии изгубиха визитата си на Розова котловина в Казанлък с 3:2, а до края на полусезона не би трябвало да губят точки. Черноморец завоюва дербито с Марица, а това би трябвало да донесе в допълнение самочувствие на играчите в директните дуели с съперниците. Акулите имат семейства на Ямбол, Горски Извор, Атлетик Куклен и Карнобат. Визитите не са леки, само че в случай че желаят да реализират задачата, момчетата на Костенски би трябвало да не престават да печелят и на открито. Следва аудиенция в Първомай на Борислав, а по-късно имат на Гигант Съединение, Хасково и две поредни на Сокол Марково и Левски Карлово.
Главният арбитър от Кърджали Валентин Чаушев и неговите помощници се оправиха чудесно със срещата. Попаденията бяха дело на Нуретин Пюскюлю през първата част, и на Милен Танев, Симеон Русев и Мариян Тонев след почивката. Черноморец е с актив от 19 точки и голова разлика 14:4, а Мариян Тонев и Милен Танев имат общо 9 попадения, като Мариян е с 5, а останалите голмайстори са Мирослав Радев, Стоян Кижев, Симеон Русев, Антон Узунов и Нуретин Пюскюлю.
Черноморец завоюва историческа победа в първия кръг в Смолян с 1:0, вкъщи се наложи над Димитровград с 2:0 и над Спартак Пловдив с 1:0, а в Нова Загора записа реми - 1:1 със Загорец. " Акулите " изгубиха от Розова котловина в Казанлък с 3:2, като второто попадение на Мариян Тонев падна прекомерно късно в края на мача, а " розите " означиха три попадения през първата част. Последва сладка шампионска победа вкъщи с 1:0 в добавеното време в районното дерби против Несебър, с цел да пристигна и триумфа в Пловдив с 2:0 над Марица.
Слави Костенски пусна още веднъж състава, с който започваше в предните мачове, като направи няколко промени, пускайки в стартовите 11 Антон Узунов и Нуретин Пюскюлю. Капитанът Мартин Теменлиев бе под рамката, а в защита за домакините действаха Слави Шопов, Стоян Кижев, Стоян Вергиев и Стоян Мантаров. В халфовата линия бяха Валентин Иванов, Жулиен Парушев, Нуретин Пюскюлю и Антон Узунов, а в предни позиции действаха Мариян Тонев и Милен Танев. На пейката останаха Даниел Бенчев, Любомир Божинов, Симеон Русев, Валентин Иванов, Стилиян Станчев, Милен Димитров и вратаря Мартин Шейтанов.
Мачът на стадион " Черноморец " бе с цялостна доминация за домакините. В началните минути на срещата акулите бяха по-настоятелният отбор на терена, създавайки няколко рискови обстановки пред противниковата врата, както и от статични положения. Още в 11-та минута Нуретин Пюскюлю откри резултата, засичайки топката с глава след центриране на Антон Узунов, а преди този момент Валентин Иванов стреля от отдалеченост, само че стражът на гостите мазета в корнер. Верея имаха две обстановки, при едната нацелиха греда, а при другата не съумяха да отбележат. Черноморец също сътвори няколко до края на полувремето, като Милен Танев от свободни удари и Мариян Тонев от офанзиви на скорост можеха да удвоят, само че двата отбора се отдръпнаха с гол задатък за домакините. След почивката Черноморец продължиха да нападат и разумно вкараха още три гола. В 63-та минута Милен Танев вкара четвъртото си попадение от началото на сезона, удвоявайки преднината на домакините. След добра офанзива на скорост по левия фланг, Стоян Мантаров центрира в наказателното поле, а Милен Танев засече от воле, пращайки кълбото неспасяемо в долния ъгъл за 2:0. Три минути по-късно Черноморец направи преднината си класическа - 3:0. Влезлият от скамейката при започване на второто полувреме Симеон Русев също се разписа. След положително извеждащо подаване, Милен Танев стреля, само че топката бе избита от стража на гостите в корнер. След последвалият ъглов удар, Мариян Тонев опита изстрел, който срещна крайник на съперник, а топката попадна в Антон Узунов, който върна зад дъгата на наказателното поле за Симеон Русев. Полузащитникът на Черноморец с мощен изстрел по земя с левия крайник прати топката в долния десен ъгъл, правейки класическа преднината на домакините. В 83-та минута Любомир Божинов можеше да означи от свободен удар зад дъгата на наказателното поле, само че топката кацна над напречната греда и излезе в навън. В 90-та минута акулите означиха ново попадение, с цел да фиксират крайния резултат. Мариян Тонев вкара петото си попадение от началото на сезона, като го посвети на своя брат, който трябваше да навърши 30 години, само че за жал не е сред живите. След многоходова офанзива, Антон Узунов навлезе в наказателното поле и след няколко паса Валентин Иванов стреля, само че стража на Верея мазета. Кълбото попадна на другия фланг, а Мариян Тонев получи топката в наказателното поле и с удар по земя, диагонално в далечния ъгъл означи за крайното 4:0.
В идващия 9-и кръг, Черноморец гостува на Борислав Първомай, а дуелът е на 03-и октомври /събота/, от 16:00 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР