Отбелязваме 137 години от Съединението Кметът Димитър Николов честити Деня

...
Отбелязваме 137 години от Съединението Кметът Димитър Николов честити Деня
Коментари Харесай

Димитър Николов: 6 септември е дата с особен заряд, напомня ни за силния дух, решителността и мъдростта на предците ни

Отбелязваме 137 години от Съединението

Кметът Димитър Николов честити Деня на Съединението, 6 септември, на своите съграждани.

Уважаеми бургазлии,

Днес означаваме една от най-величавите дати в новата българска история – Деня на Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Обединяването на двете територии от разпокъсаната ни страна е осъществено напълно от българския народ и без непозната помощ, макар опълчването на Великите сили да не бъдат предприемани сходни дейности.

6 септември е дата с необикновен заряд. Тя постоянно ни припомня за мощния дух, решителността и мъдростта, с които нашите предшественици отхвърлят догмите на Берлинския конгрес иправят огромната крачка за обединяването на разпокъсаните елементи на Отечеството.

Нека през днешния ден отдадем заслужена респект към всички възрожденци и революционери, които се посветиха на битката за свободна България. Да сведем глави пред паметта и делото на дейците, осъществили Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Да почетем героите от Сръбско – българската война, които почтено опазиха обединена България и правото на народа ни да живее свободно. Написаната от тях страница в нашата история в никакъв случай няма да избледнее.

Съединението е освен величаво събитие от нашето минало. То е и урок да бъдем постоянно единни и да се ръководим единствено и само от ползите на България.

Честит празник! ”
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР