От задържаните 10 души при специализирана акция в хотелите Маринела

...
От задържаните 10 души при специализирана акция в хотелите Маринела
Коментари Харесай

Синът на Арабаджиев обвинен, още двама от фамилията се издирват

От арестуваните 10 души при профилирана акция в хотелите Маринела в София и Марица и Пловдив, които са благосъстоятелност на предприемача Ветко Арабаджиев, са привлечени 6 лица под наказателна отговорност. Сред тях е синът на Арабаджиев Вълчо, който е с обвиняване пране на пари.

При претършуване на адреси, хотели и домове са открити 10 милиона в брой, като по-голямата част от тях са в евро.

Това съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев, съобщи БГНЕС.

Гешев заяви още, че две от лицата, които са оповестени за общодържавно търсене, са от семейство Арабаджиеви. От началото на август тези две лица се намират във Франция. Издадена е европейска заповед за тяхното задържане.

Преди ден проверяващи влязоха в два от хотелите на семейството . Арестуван беше и дребният наследник на Ветко Арабаджиев - Вълчо, както и други деветима души. Останалата част от семейство Арабаджиеви били в чужбина от месец, осведомиха от прокуратурата.

Според тях доказателствата сочат, че от към девет месеца работила проведена незаконна група, която се занимавала с укриване на приходи посредством подставени лица и изчезнали компании и по този начин заобикаляли заплащането на съществени суми за налози.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР