От тази седмица в Обединеното кралство вече започва имунизирането срещу

...
От тази седмица в Обединеното кралство вече започва имунизирането срещу
Коментари Харесай

Революционно! Pfizer прави нова мощна ваксина срещу COVID-19, която се смърка през носа

От тази седмица в Обединеното кралство към този момент стартира ваксинирането против ковид с имунизацията, създадена от Pfizer и немската компания BioNTech. Макар и с успеваемост от над 95%, измежду нейните неудобства е съхраняването в специфични фризери при извънредно ниска температура – под минус 70 градуса, съобщи Dariknews.

Във връзка с Pfizer испанският вирусолог Хосе Антонио Лопес разкри пред LaSexta Noche, че „ компанията работи с лиофилизирана ваксина (преминаване на продукта от твърдо в газообразно състояние), която сигурно ще бъде поемана през носа, което е позитивен миг, защото няма да е належащо да се поддържа при рисково ниски температури “. Този метод не е нищо ново - смъркане през носа на ваксина бе показано във кино лентата " Заразяване " (Contagion) от 2011 година

Лопес акцентира, че приемането на имунизацията през носа „ ще значи активиране на по-директната имунна система, която се задейства при заразяване с вируса “. По думите му заради това „ сигурно имунният отговор може да бъде по-мощен “.

Освен това специалистът изясни какъв брой елементарно ще бъде съхраняването и превозването на такава ваксина, която е в твърдо положение: „ Транспортът и консервацията му ще бъдат по-лесни, защото се съхраняват лиофилизирани, ресуспендират и ще бъдат въведени през носа “.

По отношение на нейната успеваемост той уточни, че " не е известно за какъв брой време имунизацията ще ни отбрани, само че това, което знаем, е, че ще ни отбрани най-малко толкоз дълго, колкото е по време на клиничното изпитване. За да знаем дали ще ни отбрани за 6 месеца, би трябвало да изчакаме шест месеца”, посочи Хосе Лопес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР