От практическа гледна точка никой не очаква пълномащабна война, която

...
От практическа гледна точка никой не очаква пълномащабна война, която
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Никой не очаква пълномащабна война

От практическа позиция никой не чака пълномащабна война, която ще обхване цялата територия на Украйна, най-малко на този стадий. Това сподели пред БНР Ивайло Калфин, шеф на Европейската организация за възстановяване на изискванията на живот и труд, някогашен вицепремиер, външен и обществен министър, както и някогашен евродепутат.

В някои случаи е доста тънка разликата и доста елементарно може да пламне искрата сред пропагандата и тежките решения, уточни Калфин.

По думите му спорът стига до много гореща фаза.

„ Конфликтът се състои в това, че Русия реагира извънредно нервно на разширението на НАТО до границите ѝ. Русия има проблем, когато става въпрос за разширението на НАТО до границите ѝ. В едно сходно напрежение, в играта на нерви, а в този момент Русия се усеща мощна и стопански, със забележителните доходи от доставки на нефт и на газ. Може би за последните десетилетия съветската стопанска система и съветската позиция, геополитически, е може би най-силна до момента. "

„ Ако се премине една граница, това е знакът, който се дава от страна на НАТО, това може да се случи от дейностите на самата Русия “, добави Калфин.

Според него Европейски Съюз се е присъединил доста интензивно посредством НАТО в разговора с Русия.

Калфин е на мнение, че в сходен спор една страна би трябвало да планува всички сюжети, „ в това число най-лошия и минимум евентуалния “.

Цената на петролните артикули към този момент потегли по една линия на политическата ескалация, която е мъчно предвидима, разяснява Ивайло Калфин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР