Изследователи се опитват да разгадаят мистерията около средновековно дете, което

...
Изследователи се опитват да разгадаят мистерията около средновековно дете, което
Коментари Харесай

Археолози откриха средновековно дете, погребано с твърдо сварено яйце в Германия

Изследователи се пробват да разгадаят мистерията към средновековно дете, което е открито заровено с твърдо сварено яйце.

(Във видеото може да научите повече за: Археолози откриха впечатляващи нови рисунки в античния Помпей)

Установено е, че скелетните остатъци принадлежат на момче, което по време на гибелта си е било на към 5 години. Върху костите на детето са открити калцирани остатъци от твърдо сварено яйце, които оставят откривателите в неразбиране.

Гробът съдържа и набор от колани и оръжия, присъщи за VII в. от н.е., което значи, че обектът може да е на към 1300 години.

Medieval Child Found Buried with a Hard-Boiled Egg in Germany by Team of Archeologists
Source: People

To read more, click the image below.
— AOL.com (@AOL)
Длъжностните лица настояват, че яйцето евентуално е имало алегорично значение за фамилията на момчето, съгласно Miami Herald.

Това не е първият античен гроб, в който са открити яйца. Този хранителен артикул е открит в италиански погребения, датиращи от V век преди Христа.

Според изследване от 2017 година, оповестено в Journal of Human Palaeoecology, две оплодени кокоши яйца са открити в женски гробове в гробището в Кукрузе, Естония, които датират от XII и XIII век.

Авторите на това проучване оферират и алегорични тълкувания - „ както на езически, по този начин и на християнски набожен светоглед “.

" В антични гробове са открити и изкуствени яйца от материали като глина и бронз. В известието на Баварската държавна работа за запазване на паметниците се споделя, че яйцата имат друго значение според от съответната просвета " , написа Miami Herald.

За някои от тях яйцето символизира плодородието и кръговрата на живота. В християнската религия яйцето символизира Великден и възкресението на Исус Христос, а в еврейската вяра то е знак на жертвата и загубата.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР