Над 6 хиляди военнослужещи и около 250 единици военна техника

...
Над 6 хиляди военнослужещи и около 250 единици военна техника
Коментари Харесай

Над 6 хиляди военнослужещи ще участват в парада по случай Деня на независимостта на Беларус

Над 6 хиляди военнослужещи и към 250 единици военна техника ще вземат участие във военния церемониал по случай Деня на независимостта на Беларус, който ще бъде маркиран на 3 юли, заяви беларуското министерство на защитата, представено от ТАСС.

По данни на ведомството своите парадни формирования ще показват както министерството на защитата, по този начин и министерството на вътрешните работи, държавният граничен комитет, министерството на изключителните обстановки, следственият комитет, кадетските учебни заведения и профилираните лицеи.

" В небето над столицата ще летят бойни самолети и хеликоптери. За присъединяване в парада са поканени и военнослужещи от въоръжените сили на други страни ", се споделя в известието. Парадът ще приключи с концерт на сборната рота на почетния часовой и осъществяване на сборния боен оркестър.

Министерството на защитата оповестява още, че от 16 май ще бъде блокирано придвижването по улиците на беларуската столица Минск поради подготовките за военния церемониал.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР