От нея могат да се възползват разработчици на VR/AR приложенияБиблиотеката

...
От нея могат да се възползват разработчици на VR/AR приложенияБиблиотеката
Коментари Харесай

Google пусна библиотека от безплатни 3D обекти

От нея могат да се възползват разработчици на VR/AR приложения

Библиотеката Poly разрешава на разработчиците бързо да намират мечтаните триизмерни обекти и подиуми за потребление в мобилни приложения за виртуална и допълнена действителност

Разработчиците на приложения за виртуална и допълнена действителност (VR/AR) получиха достъп до библиотека от безвъзмездни 3D обекти – Poly, поддържана от Гугъл. По-рано интернет компанията предложи инструментите Tilt Brush и Blocks, които опростяват основаването на 3D модели, а в този момент – цяла библиотека.

Poly разрешава на разработчиците бързо да намират мечтаните триизмерни обекти и подиуми за потребление в мобилни приложения за виртуална и допълнена действителност. Библиотеката е интегрирана изцяло с инструментите Tilt Brush и Blocks, поддържа модели във формати OBJ и MTL, като в бъдеще сбирката ще се уголемява.

Разработчиците ще открият в Poly материали за всевъзможни планове – от игри през галактически пътешествия до успокояващи приложения с AR цветове. Налични са хиляди безвъзмездни 3D модели, които  подлежат на елементарно поправяне и доработка в Tilt Brush или Blocks. Библиотеката автоматизирано свързва модифицирания модел с оригинала.



Освен това Poly може да служи като изложба за разглеждане на 3D обекти на екрана на смарт телефон или в десктоп браузър. Откритите забавни модели могат да се преобразуват в GIF анимация или просто да се прегледат във виртуална действителност благодарение на Cardboard или Daydream View.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР