От Националната агенция по приходите (НАП) започват масови проверки по

...
От Националната агенция по приходите (НАП) започват масови проверки по
Коментари Харесай

НАП проверява всеки литър гориво


От Националната организация по приходите (НАП) стартират всеобщи инспекции по данъчните хранилища за горива. Под лупата на данъчните ще попадне всеки литър гориво, заяви приходната организация на уеб страницата си. Ще се наблюдава придвижването на горивата от изходите на данъчните хранилища до бензиностанциите за последна продажба. Всъщност единствено за последните 2 седмици от екипите от звеното за фискален надзор са осъществени наблюдения на изходите на 26 данъчни хранилища, като тестваните транспортни средства са над 4500. С тях се зарежда с горива цялата мрежа от бензиностанции на територията на страната. От ведомството на Румен Спецов правят оценка равнището на риск на всеки адресат на гориво, което напуща данъчен склад, със профилиран програмен продукт. Камионите на избраните за рискови търговци се пломбират и придвижването им се следи до разтоварването в крайната точка на продажбата. До момента пломбираните цистерни са над 500, което значи, че притежателите на горивото, натоварено в тези специфични транспортни средства, са регистрирани за рискови. Поради това от Национална агенция за приходите следили разтоварването им до над 1300 обекта. Иначе от известието на една от двете огромни приходни организации у нас излиза наяве още, че инспекциите водят до резултати. Отчетен е растеж от близо 15 на 100 на продаденото количество гориво спрямо подобен предишен интервал, сочат първичните данни, изведени от Национална агенция за приходите. В идващите седмици контролната акция на Национална агенция за приходите в бранша на горивата ще продължи, като ще бъде ориентирана и към бензиностанциите. " Фискалните опасности при горивата са обилни. Това, което вършим, е да предотвратим далавера и нелоялна конкуренция за сметка на укриване на налози. Имаме схващане от браншовата организация и имам вяра, че акцията на Национална агенция за приходите ще е от изгода освен за бюджета, а и за цялото общество ", разяснява във връзка инспекциите изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов, представен от ведомството си. Това е една от многото контролни акции, които Национална агенция за приходите подхваща, с цел да усъвършенства събираемостта на налози. Броени дни преди нея данъчните дружно с екипи на " Икономическа полиция " на Министерство на вътрешните работи оповестиха, че стартират инспекции в пространства на компании, занимаващи се с ремонт и търговия на машини за произвеждане и пакетиране на цигари. Целта е да се откри дали наличните в складовете и ремонтните бази машини, артикули, първични материали и уреди, предопределени за производството в тютюневата индустрия, дават отговор на данните, посочени в документите, подавани към Национална агенция за приходите.

От Националната организация по приходите (НАП) стартират всеобщи за горива. Под лупата на данъчните ще попадне всеки литър гориво, заяви приходната организация на уеб страницата си.

Ще се наблюдава придвижването на горивата от изходите на данъчните хранилища до бензиностанциите за последна продажба. Всъщност единствено за последните 2 седмици от екипите от звеното за фискален надзор са осъществени наблюдения на изходите на 26 данъчни хранилища, като тестваните транспортни средства са над 4500. С тях се зарежда с горива цялата мрежа от бензиностанции на територията на страната.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
" Лукойл Нефтохим Бургас " сменя бизнес модела си и със задна...

От ведомството на Румен Спецов правят оценка равнището на риск на всеки адресат на гориво, което напуща данъчен склад, със профилиран програмен продукт. Камионите на избраните за рискови търговци се пломбират и придвижването им се следи до разтоварването в крайната точка на продажбата. До момента пломбираните цистерни са над 500, което значи, че притежателите на горивото, натоварено в тези специфични транспортни средства, са регистрирани за рискови. Поради това от Национална агенция за приходите следили разтоварването им до над 1300 обекта.

Иначе от известието на една от двете огромни приходни организации у нас излиза наяве още, че инспекциите водят до резултати. Отчетен е растеж от близо 15 на 100 на продаденото количество гориво спрямо подобен предишен интервал, сочат първичните данни, изведени от Национална агенция за приходите. В идващите седмици.

" Фискалните опасности при горивата са обилни. Това, което вършим, е да предотвратим далавера и нелоялна конкуренция за сметка на укриване на налози. Имаме схващане от браншовата организация и имам вяра, че акцията на Национална агенция за приходите ще е от изгода освен за бюджета, а и за цялото общество ", разяснява във връзка инспекциите изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов, представен от ведомството си.

Това е една от многото контролни акции, които Национална агенция за приходите подхваща, с цел да усъвършенства събираемостта на налози. Броени дни преди нея данъчните дружно с екипи на " Икономическа полиция " на Министерство на вътрешните работи оповестиха, че стартират инспекции в пространства на компании, занимаващи се с ремонт и търговия на машини за произвеждане и пакетиране на цигари. Целта е да се откри дали наличните в складовете и ремонтните бази машини, артикули, първични материали и уреди, предопределени за производството в тютюневата индустрия, дават отговор на данните, посочени в документите, подавани към Национална агенция за приходите.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР