Украински прокурори съобщиха, че разследват нападения срещу мирни граждани в

...
Украински прокурори съобщиха, че разследват нападения срещу мирни граждани в
Коментари Харесай

Зеленски: Руснаците губят пехотата и техниката си

Украински прокурори оповестиха, че проверяват набези против мирни жители в два града в североизточната част на Харковска област.

От своя страна съветското министерство на защитата обаче заяви, че неговите сили са завладяли село Старица в същата област, осем дни след началото на настъплението си в региона.

Във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че украинските сили са отблъснали руснаците в източната част на Донецка област, към град Часов Яр, считан за основна цел при съветската акция:

" Руснаците губят пехотата и техниката си. Губят сензитивно, макар че, както и през 2022 година, разчитаха на бърз прогрес в нашите земи. "

Зеленски означи 80-ата годишнина от депортацията на кримските татари от Съветския съюз и направи съпоставяне с съветската окупация на Крим ":

" Днес, когато почитаме паметта на жертвите на депортацията на кримските татари и осъждаме съветската корист с Крим, ние усещаме, че съветското зло не е и няма да бъде всесилно. Времето на окупатора на нашата земя е лимитирано и неговото изпъждане е неизбежно и зависи от това по какъв начин всички се съпротивляваме ", сподели Володимир Зеленски.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР