От Международната автомобилна федерация (ФИА) потвърдиха решението си да не

...
От Международната автомобилна федерация (ФИА) потвърдиха решението си да не
Коментари Харесай

ФИА официално отразя Херта за суперлиценз

От Международната автомобилна федерация (ФИА) потвърдиха решението си да не издават суперлиценз на Колтън Херта. Това значи, че американецът няма да може да премине в екипа на Алфа Таури във Формула 1 и ще би трябвало да продължи да се състезава в сериите Индикар в Съединените щати.
 Звезди от Индикар скочиха на ФИА за проваления прехвърлянето на Херта в Алфа Таури Звезди от Индикар скочиха на ФИА за проваления прехвърлянето на Херта в Алфа Таури
Както е известно Херта бе спряган за евентуален заместител на Пиер Гасли в основания във Фаенца тим. Той обаче се нуждаеше от издаването на лиценз от ФИА, макар че нямаше събрани нужните за задачата 40 суперлиценз точки. Американецът има в своя актив 32 пункта, а до края на годината той можеше теоретично да набъбне до 38, само че не и до 40.
 ФИА няма да трансформира разпоредбите си поради Херта и Ред Бул ФИА няма да трансформира разпоредбите си поради Херта и Ред Бул
Така изцяло предстоящо от ФИА отхвърлиха молбата на Ред Бул и Херта, което остава „ Биковете “ и най-много Гасли в некомфортната обстановка, да не знаят точното си бъдеще. Френският водач е мечтан от отбора на Алпин, където да образува напълно френско дуо дружно с Естебан Окон, само че неговият трансфер зависи напълно от Ред Бул, защото той има контракт с Алфа Таури до края на 2023 година.
 Гасли стана пленник на прехвърлянето на Херта Гасли стана пленник на прехвърлянето на Херта
„ ФИА удостоверява, че бе извършен разбор, който удостовери, че Колтън Херта няма нужните суперлиценз точки. ФИА непрестанно преглежда своите правила, в това число и тези за суперлиценза, имайки поради фактори като сигурността, опит и представянето в разнообразни шампионати “, се споделя в късото официално съобщение на ФИА.
 Де Врийс отива в Алфа Таури? Де Врийс отива в Алфа Таури?
В последните седмици се появиха клюки, че Ник де Врийс може да размени спечелилия от надпреварата за Гран При на Италия през 2020 година. Нидерландецът, който дебютира на „ Монца “ преди две седмици, е провел среща с моторспорт съветника на Ред Бул доктор Хелмур Марко в Грац през предходната седмица. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР