От Международната автомобилна федерация (ФИА) дадоха официално предупреждение на пилота

...
От Международната автомобилна федерация (ФИА) дадоха официално предупреждение на пилота
Коментари Харесай

ФИА с последно предупрежение към Ланс Строл

От Международната автомобилна федерация (ФИА) дадоха публично предизвестие на водача на Астън Мартин Ланс Строл поради държанието на канадеца по време на Гран При на Катар предходната седмица.

Повод за следствието на ФИА, което стартира при започване на седмицата, бе случилото се сред Строл и неговият физиотерапевт в петъчната подготовка на „ Лусайл “. Тогава канадецът бе елиминран още в края на първата фаза, след което камерите на ФОМ уловиха по какъв начин той изблъсква Хенри Хоу в гаража на английския отбор. Това се случи когато физиотерапевтът на Строл се опита да го води до гаража на ФИА за наложителното претегляне в края на квалификацията.

Въпреки че Строл действително не наруши нито едно предписание на ФИА, само че бе разследван поради непристойното си държание. От ФИА потвърдиха, че канадецът се е извинил за случилото се, само че и получава официално предизвестие, в което му се припомня да съблюдава етичните кодове на ФИА.

През 2018 година Макс Верстапен трябваше да даде два дни публично потребен труд, откакто се спречка с Естебан Окон в гаража на ФИА след Гран При на Бразилия. Тогава мотив за недоволството на нидерландеца бе обстоятелството, че той действително загуби успеха на „ Интерлагос “, откакто бе ударен от Окон, когато французинът се опита да си върне изгубената по-рано обиколка.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР