От хилядолетия хората пият чай и затова си има основателна

...
От хилядолетия хората пият чай и затова си има основателна
Коментари Харесай

Пет вида чай с невероятни здравословни свойства

От хилядолетия хората пият чай и по тази причина си има основателна причина. CAMELLIA SINENSIS е постоянно зелено малко дърво, на което листата и листните пъпки се употребяват за изработката на чай. Традиционният чай от листата на CAMELLIA SINENSIS е освен топла успокояваща напитка, само че може да предотврати появяването на ракови болести, той е отличен антиоксидант.

Чаят успокоява нервното напрежение, може да помогне за попречване на тумори, диабет, артрити и други Този чай е прочут най-много в Китай от хилядолетия и публично е считан за лекарство.

В днешно време има стотици типове чай, за които се твърди, че имат лечебни качества. Изследванията демонстрират, че някои от тези естествени смеси съдържат минерали и билки, които могат да покачат имунитета, да облекчат напрежението, даже да покачат физическата ни интензивност. Доказано е, че топлият чай подтиква храносмилането.

Чай Оолонг

 Пет типа чай с невероятни здравословни свойства

Смята се, че има чудодейни свойства. Леко ферментирал е, може да докара до понижаване на тежестта. Причините за това към момента не са известни, само че учените считат, че кофеинът и флавонолите, които се срещат в черните и зелени чайове, могат да работят като сътрудници за изгаряне на мазнини.

Чай Оолонг се сервира в китайските заведения за хранене и има сладостен плодов усет. Сервира и топъл, и леден. Една чаша дава към 75 мг кофеин, това е половината от количеството в чаша кафе.

Чай тулси с мента и заветен босилек

 Пет типа чай с невероятни здравословни свойства

Защитава черния дроб и усъвършенства имунитета. Този ободрителен чай се приема елементарно, без значение дали е топъл или леден. Доказано е, че ментата успокоява стомаха, а изследванията демонстрират, че свещената билка известна като tulsi или tulasi е с изключителни качества. Широко употребена е в Аюрведа.

Зеленото листно растение е наричано " Mother Medicine of Nature ". То е с необятни лечебни свойства от попречване на инфекции до понижаване на напрежението. Много опити са посочили, че Holy Basil - заветен босилек, може да защищити черния дроб, бъбреците от увреждане породени от приемане на пестициди, промишлени химикали, пестициди, които се гълтам с плодовете и зеленчуците.

Чай Родиола

 Пет типа чай с невероятни здравословни свойства

Подобрява издръжливостта и усъвършенства физическите сили. Сухото цвете родиола е било изследвано и тествано от съветските спортисти по време на Студената война. Те споделят за неговите качества, изразяващи се в нараснала устойчивост и по-бързо възобновяване след тренировките. По-новите проучвания също потвърждават неговата успеваемост. Чаят не съдържа кофеин, само че все пак ще се почувствате енергични. За да се получи добър резултат от този чай може да се употребяват и две торбички на чаша. Отличава се с гальовен и тънък усет с нотка мирис на роза.

Чай от водорасли

 Пет типа чай с невероятни здравословни свойства

Водораслите ни оферират най-широка гама от минерали, химични детайли като йод, който е доста значим за вярното действие на щитовидната жлеза, витамин С, който укрепва имунната система, желязо и още доста други. Растенията, които населяват водите, съдържат доста минерали, от които нашите тела имат нужда и сами не можем да си набавим.

Има на 60 типа минерали, които се смятат за основни за човешкото тяло, а морските водорасли съдържат всички от тях - споделя Валери Голдщайн, създател на Храната като гориво за съществуването ни. Научни проучвания потвърждават, че с постоянен банкет на чай от водорасти поддържаме в положително положение косата, кожата си, силата, контролираме хормоните, поддържаме отличен мускулен тонус и др.

Много производители на чай пакетират няколко типа водоросли, като морски водорасли Уакаме, Комбу, Нори и други сходни, в добавка от зелен чай Сенча, портокалови цветчета.

Отвара с ябълков оцет

 Пет типа чай с невероятни здравословни свойства

Ябълковият оцет се употребява за понижаване на тежестта, филтриране на кожата от петна, надзор на кръвната захар най-много при заболели от диабет вид 2. Тъй като е киселинен може да повреди зъбния гланц, по тази причина се предлага да се приема с вода или да се подготвя като чай.

Той не се предлага в опаковка от пакетчета, само че елементарно може да се подготви в домашни условия. Най-добре е да се пие като леко подсладена примес. Съдържа ферментирали живи култури, познати ни като пробиотици, които поддържат здрава имунната ни система. Лесна рецепта е като към 1 с. л. недопечен непастьоризиран ябълков оцет се добави 1/2 ч.л. канела, газирана вода и канела пръчка за още по-добър мирис.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР