От ГЕРБ за пореден път отрекоха категорично всякакви варианти за

...
От ГЕРБ за пореден път отрекоха категорично всякакви варианти за
Коментари Харесай

ГЕРБ: Коалиция с БСП – пълен абсурд


От ГЕРБ за следващ път отхвърлиха изрично всевъзможни разновидности за основаване на коалиция с Българска социалистическа партия. От партията излязоха със специфична декларация, в която опровергават популяризирани клюки, които дефинират като цялостна нечиста сделка. Същото важи и за слуховете, че хора от Българска социалистическа партия влизат в секрети колаборации с ГЕРБ. От ръководещата партия упрекнаха и социалистите, че се пробват да разчистват вътрешнопартийни сметки с изявления по тази тематика. И упрекнаха Корнелия Нинова, че провокира " изключителни и революционни обстановки ", с цел да се оправи с напрежението измежду съпартийците си. Освен това в декларацията се насочат и обвинявания към Българска социалистическа партия, че вършат всичко допустимо да провалят българското председателство на Съвета на Европейски Съюз даже и с цената на загуба на националния ни авторитет.

Ето и цялостният текст на декларацията на ГЕРБ:

От своя върховен партиен конгрес ние, делегатите на Националното заседание на Политическа партия ГЕРБ, се обръщаме към своите последователи и симпатизанти, както и към всички български жители. Политическата ни декларация през днешния ден е отговор на непрестанните през последните месеци груби спекулациии на опозицията на тематика " Коалиционни планове на ГЕРБ към БСП”.

На последния конгрес на Българска социалистическа партия ръководителят на партията разгласи, че опозицията е отказала на премиера Борисов " да бъде нахранена с постове и да бъде опитомена”. Ние гледаме на говоренето за коалиция сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия на първо място като на търсене на мотив за вътрешнопартийно почистване на сметки в Българска социалистическа партия. За да се оправи с политическото неодобрение и с напрежението измежду съпартийците си, ръководителят на Българска социалистическа партия провокира изключителни и революционни обстановки.

В началото на работата на настоящия парламент предложихме председателското място в Народното събрание на Българска социалистическа партия, само че не с концепцията да " опитомяваме” опозицията, а тъй като имаме държавнически метод и национално отговорно държание по отношение на идното българско

председателство на Съвета на Европейски Съюз. Ръководството на Българска социалистическа партия твърди, че в Българска социалистическа партия има хора, които влизат в колаборация с ГЕРБ. Подобни съмнения са безусловно погрешни, вършат неосъществим политическия разговор сред ръководещи и съпротива, както и минират напъните ни за сполучливо и безпроблемно осъществяване на българското председателство.

Председателството на България на Съвета на Европейски Съюз е национална идея и е нова база за обединяване на българското общество – от ГЕРБ не желаеме да пропуснем този късмет. Очевидно Българска социалистическа партия работят председателството да се провали при ръководството на ГЕРБ, та даже и на цената на загуба на народен авторитет и на значими за хората политики. Ние от ГЕРБ нееднократно сме заявявали, че в никакъв случай не са били водени диалози за взаимно ръководство с Българска социалистическа партия. Подобна коалиция е невъзможна.

От трибуната на висшия ни политически конгрес през днешния ден заявяваме изрично, че не желаем да се коалираме с Българска социалистическа партия освен през днешния ден, само че и в бъдеще, тъй като:
имаме непреодолими разлики във визиите си за развиването на България; имаме разнообразни показа за политически морал и ценности; ние сме модерната европейска партия у нас, чийто глас се чува в Европа.
Ние от ГЕРБ одобряваме за своя съществена политическа задача отбраната на правилата на демократичната правова страна. Заявяваме политическата си решителност да съхраним и развиваме демократичния, европейски модел на държавност, посредством който да решаваме дейно проблемите на своята сигурност, на институционалния и правов ред. Това изисква мъдрост и воля за опълчване на антидемократичните трендове.

Ние осъзнаваме какъв брой огромна е отговорността ни да отстояваме идеала за свободна, демократична и европейска България. Защото ГЕРБ е българската политическа партия, която подсигурява действително присъединяване на страната ни във образуването на европейския дневен ред. Ние предлагаме интензивно българско председателство на Европейски Съюз, както и ангажиране на институциите на Европейски Съюз с поддръжка на устойчиви политики в полза на България.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР