Кметът Благомир Коцев нареди премахването на всички преместваеми съоръжения, които

...
Кметът Благомир Коцев нареди премахването на всички преместваеми съоръжения, които
Коментари Харесай

Важно за Варна: Премахват преместваемите съоръжения, които не се вписват в градската среда

Кметът Благомир Коцев подреди премахването на всички преместваеми уреди , които не дават отговор на упованията на жителите за естетически издържана и приветлива градска среда. Някои от тях, като нефункциониращи от години телефонни кабини, железни структури за външна реклама, детски атракциони и други, към този момент са демонтирани от централните елементи на Варна , означиха в доклад пред кмета чиновници на виновните дирекции.

В момента тече инспекция и на всички преместваеми търговски обекти на територията на общината . Проверяват се разрешителните им документи и зареждането им с електричество. По време на оперативка на администрацията през днешния ден районните кметове бяха ангажирани да засилят контрола на комерсиалните обекти, които замърсяват, най-често с хранителни боклуци и опаковки. Вече има санкционирани притежатели, на други са издадени наставления за по-редовно разчистване.

Утре стартира поетапната замяна на неработещото осветяване в Морската градина , рапортуваха от дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустрояване “ (ИИБ). Предстои рехабилитация на оборудванията и в централната част на града.

Варна. Снимка: Община Варна

Също по отношение на привеждането на градската среда в по-приветлив за жителите и туристите тип стартира измиването на спирките на градския превоз . Заместник-кметът Диан Иванов, в чийто сектор е общинската благосъстоятелност, осведоми, че минимум 200 спирки ще бъдат почистени. Успоредно с това ще стартира и поетапното премахване на вредите по тях. С приоритет ще бъдат най-натоварените спирки, откъдето минават повече автобусни линии.

По време на утринната оперативка беше решено да стартира процедура за концесиониране на публичните тоалетни на територията на общината , в това число и в Морската градина. Отчетено беше, че те от години не се поддържат и се нуждаят от главен ремонт. В парка действат самопочистващи се санитарни контейнери, само че те постоянно стават обект на вандалски нападения, осведомиха от общинското дружество по озеленяване.

Предприети са дейности за възобновяване на зареждането на чешмата на Крайбрежната алея под Морското казино . Преди стартирането на водата ще бъде взета проба от Регионалната здравна ревизия, осведомиха от отрасловата дирекция.

Кметът Коцев изиска още цялостен отчет за положението и нуждата от ремонт на всички платформи и асансьори в подлезите , огромна част от които не работят заради вандалски нападения. През предходната седмица са подписани договорите за ремонт. Предстои възлагане и до края на тази седмица ще има работещи платформи, увериха от дирекция ИИБ.

Районните кметове осведомиха, че компаниите, ангажирани с косенето на тревните площи, нямат задоволително наети служащи и това затруднява работата във всички елементи на града. Въпреки това, съвсем на всички места е завършила първата коситба. Обмисля се опцията през идната година Общината да организира открита процедура по възлагане на дейностите. Кметът Коцев изиска редом с тези косенето да стартира и резитба на клоните, които пречат на прекосяването на пешеходци и затрудняват видимостта на водачите.

Благомир Коцев даде период на строителните компании до края на деня да кажат дали са подготвени за уличните поправки


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР