От днес започна изграждането на най-дългия двутръбен железопътен тунел, строен

...
От днес започна изграждането на най-дългия двутръбен железопътен тунел, строен
Коментари Харесай

Започва изграждането на най-дългия двутръбен железопътен тунел

От през днешния ден стартира построяването на най-дългия двутръбен железопътен тунел, строен до момента у нас и на Балканите. Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров даде старт на строителните действия по план за рационализация на железопътен сектор Елин Пелин-Вакарел. Обектът е част от главната жп автомагистрала по направление Изток – Запад и e от извънредно значимият за България и прилежащите страни европейски кулоар № 8 и преминаващата TEN-T мрежа у нас.

Трасето е с дължина 20 км и е част от план „ Модернизация на железопътен сектор Елин Пелин – Костенец “. В реконструкцията на 20-километровата права ще бъдат вложени 498 млн. лв. по линия на две оперативни стратегии „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014 – 2020 и “Транспортна съгласуваност “, означи министър Тодоров. Дейностите включват построяването на 7-километров двутръбен тунел. Проектните скорости за пътническите транспорти са 160 км/час, а за товарните - 120 км/час.  По думите на министъра, за късия мандат на служебно държавно управление са почнали железопътни планове на стойност 1.1 милиард лв..

„ Техническите и експлоатационните провокации пред строителя са извънредно огромни, защото този лот е най-трудният от целия сектор “, акцентира министър Тодоров. На този стадий страната, в лицето на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, и възложителят на плана Национална компания „ Железопътна инфраструктура “, са изпълнили своите отговорности. Оттук стартира предизвикването за компанията реализатор на строителните действия както и реализирането на непрестанен по взаимен надзор върху целия развой от компанията за строителен контрол. 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР