От днес младоженците в Италия могат отново да се целуват

...
От днес младоженците в Италия могат отново да се целуват
Коментари Харесай

Младоженците в Италия пак без предпазни маски

От през днешния ден младоженците в Италия могат още веднъж да се целуват пред олтара без защитни маски, както ставаше във към този момент положителните остарели времена отпреди единствено четири месеца. Така отреди Национланият научно-технически комитет в Рим за надзор на разпространяването на ковид.

С целувката, наложена от традицията като кулминационна точка на всяка венчавка, може да завършва  брачната гала освен в Божия храм, само че и в кметствата.

Занапред те няма да носят повече и наложителните от предишния март ръкавици, ще могат да си канят отново посетители на бракосъчетанието, да имат шаферки и така нататък

В същото време околните и приятелите би трябвало да бъдат с защитни маски, да заобикалят ръкостисканията и прегръдките, както и да съблюдават наложителната обществена отдалеченост от метър и половина

Що се отнася до свещениците, те обаче могат към този момент да смъкват ръкавиците, наложителни до момента при раздаването на причестяване – комка и вино.

Но в това време католическите попове би трябвало постоянно да си дезинфекцират ръцете – нещо, което е наложително пък за всеки набожен, наредил се на опашката за причастие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР