От БСП-Варна призоваха здравния министър Костадин Ангелов да определи дали

...
От БСП-Варна призоваха здравния министър Костадин Ангелов да определи дали
Коментари Харесай

БСП: Ангелов да реши какъв е

От БСП-Варна приканиха здравния министър Костадин Ангелов да дефинира дали да е министър, или да е претендент за народен представител. " Определете се или напускайте ", написаха в намерено писмо от левицата в морската ни столица и приканиха той да се откаже с декларация от кандидат-депутатската конкуренция.

Повод за техния апел е оповестеното преустановяване на отпуската на здравния министър, който е лидер на листите за народни представители от два многомандатни региона - във Велико Търново и във Варна.

Причина за спряната отпуска на Ангелов поради предизборната акция и връщането му в министерството е поради влошаващата се обстановка с Ковид рецесията.

" Или си министър, или си претендент за народен представител. Не може да се употребява държавния запас за акция в интерес на една политическа мощ ", пишат от левицата. Подобно държание е неточно към гласоподавателите и останалите участници в акцията, пишат от Българска социалистическа партия.

Според тях по този начин се прави акция на гърба на хиляди пациенти, които се борят с заболяването. " Това е грозно, обидно и аморално ", написа в писмото.

" Не е ли знаел министър Ангелов, че сме в обстановка на Ковид рецесия и той има отговорности като министър на опазването на здравето, когато се е декларирал като претендент за депутат от ГЕРБ ", питат се те.

От левицата се питат и какво управляват министър председателят Бойко Борисов и министърът на опазването на здравето. Те самите изброяват: " Ковид рецесията, напрежението у хората, които всеки ден получават разнопосочни сигнали и не знаят ще имат ли работа или не, или страха за живота им, с цел да не излязат да гласоподават на 4-ти април и по този начин купеният избор да реши ориста на страната ни. ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР