От Бразилската футболна конфедерация обявиха новия си строг правилник при

...
От Бразилската футболна конфедерация обявиха новия си строг правилник при
Коментари Харесай

В Бразилия с революционно решение: ще отнемат точки при прояви на расизъм

От Бразилската футболна конфедерация оповестиха новия си непоколебим устав при прегрешения на локалните клубове, свързани с прояви на расизъм или дискриминация. Най-тежката глоба е обвързвана с отнемането на точков актив, което прави бразилската централа първата в света, която показва подготвеност да приложи сходно наказване при расистки обиди.

Според правилника при първо нарушение въпросният клуб ще отнесе санкция до 500 хиляди бразилски реала (900 хиляди евро). При второ сходно нарушение на разпоредбите, той или ще би трябвало да играе при закрити врата, или ще бъде лишен от домакинство. При трето нарушение от този вид ще се стигне и до най-строгото наказване - отнемане от точки в шампионата или изваждане от елиминационен шампионат. Новият правилник в това отношение ще влезе в действие на 22 февруари, когато стартират мачовете за Купата на Бразилия.

“Мерките се разискват от епохи и в никакъв случай не се ползват на процедура. CBF извършва своята роля. Решихме да отидем още по-далеч със глобите и даже можем да вземем точки от клуб в някое от нашите надпревари. В допълнение към спортните санкции, при актове на расизъм или каквато и да е дискрминация, отчетът от въпросния мач ще бъде изпращан до прокуратурата и гражданската полиция, тъй че правосъдният процесът да не протича единствено в спортната сфера, а също по този начин нарушителте да се санкционират и от закона ”, съобщи президентът на CBF Едналдо Родригес на своя конференция.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР