Със старт пред Морската градина започна първият състезателен ден на

...
Със старт пред Морската градина започна първият състезателен ден на
Коментари Харесай

Регатата Варна Ченъл къп стартира в морската ни столица

Със старт пред Морската градина стартира първият спортен ден на регата " Варна Ченъл къп ". Общо 35 електронни поръчки за присъединяване са постъпили в регатния офис, което е причина за в действителност впечатляваща панорама за всички жители и посетители на Варна.

В четвъртък по традиция се организира по този начин наречената Pro-Am гонка, в която екипажите включват фенове и прогонват дистанцията. Двете извършени гонки бяха извоювани от състезаващата се за втора година яхта " Ivana and Aleks " с шкипер Иво Тодоров, следвана от " Шоколад " с шкипер Михаил Копанов и домакините от " LZ Yachting 1991 " с шкипер Лъчезар Братоев. 

До момента в най-силната българска регата поръчки са подали 35 килови яхти от разнообразни ORC и IRC класове. Събитието се провежда от яхт клуб " ЛЗ яхтинг 1991 " и Семеен кодекс " Ултрамарин ", със съдействието на Община Варна. Прогнозата предвещава комфортни за практикуването на ветроходен спорт ветрове. Регатата продължава в събота с емблематичните гонки канал-езеро, като се чака яхтите за влязат под Аспаруховия мост малко след 10:00 часа. 

Удобни места за наблюдаване:

24 май от 10:00 до 18:00 часа:
Морска градина, Вълнолом

25 май от 10:00 до 18:00 часа:
кв. Аспарухово – Южен бряг на канала
Морска гара- Варна - пешеходна зона

26 май от 10:00 часа до 17:00 часа:
Централен плаж
Морско казино, Вълнолом

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР