Много съм доволна и от двете момичета. Изключително стабилна игра,

...
Много съм доволна и от двете момичета. Изключително стабилна игра,
Коментари Харесай

Илиана Раева пред БНТ: Надявам се момичетата да играят смело, защото са в много добра форма

Много съм удовлетворена и от двете девойки. Изключително постоянна игра, доста интелигентна игра, в това време демонстрираха една здрава, мощна душeвност за едно такова огромно съревнование и съм в действителност доста, доста щастлива. Дара прелестна и на двата уреда, Магдалена, най-малката участничка във финалите с бронзов орден. Това сподели президентът на БФ по художествена гимнастика Илиана Раева за Българска национална телевизия във връзка завоюваните медали за България при девойките от европейското състезание по художествена гимнастика в Будапеща.

Дара Малинова завоюва сребърен орден на финала на лента и четвърто място на обръч при девойките. Вълкова взе бронзово отличие на финала на топка при девойките.

" И двете девойки направиха допустимо най-хубавото показване и съм доста горда и щастлива с децата и с техните треньори, несъмнено ", сподели Раева след втория ден на конкуренцията в унгарската столица ", разяснява още Раева.

Малинова и Вълкова се класираха четвърти в отборната конкуренция при девойките, на 0.100 точки от бронзовите оценки.

" Истината е, че в случай че играят... примерно на Дара на последния апарат лентата не й се получи пируета, който е 3 точки, в случай че го беше направила щеше да вземе златен орден, само че те се учат, пред тях занапред предстоят огромните надпревари. Аз съм доста, доста щастлива и доста удовлетворена от тях ", добави президентът на БФХГ.

Своето присъединяване в квалификациите с обръч и с топка през вчерашния ден започнаха Стилияна Николова и Боряна Калейн, които имаха неточности в осъществяванията си на топка, само че демонстрираха класа на обръч и Калейн е с първа по мощна оценка досега на този апарат.

" Стилияна и Калейн се показаха доста добре. Виждате, че всички позволяват неточности, само София Рафаели игра по-стабилно. Тази постоянна игра демонстрира един таван на оценки, който е 35 и повече точки, до момента в който Стилияна с грешки и неточности бих споделила на обръча, взе по-висока оценка. Всъщност доста съм щастлива за оценката на Боряна Калейн, тъй като Боряна Калейн се съобщи, че тогава когато прави нещата такива каквито са заложени в композициите й и когато играе по този метод тя безусловно става кандидат и съперник за златния орден. И аз съм доста щастлива, че най-сетне го видяхме, тя самата го видя. Тя потегли и доста мощно на топка да играе и позволи една извънредно нелепа неточност, само че няма значение... доста съм удовлетворена и от двете девойки. Стилияна естествено сподели огромната си класа и да се надяваме, че на следващия ден ще бъдат доста стимулирани, доста съсредоточени най-важното и ще играят самоуверено, тъй като са в добра форма, доста са готови. Просто се надявам да бъдат оптимално съсредоточени и да покажат най-хубавото, на което са способни, тъй като могат ужасно доста ", съобщи Раев.

Тя разяснява наличието си до тима в Будапеща.

" Момичетата и треньорите имат потребност от моята поддръжка. Ние сме в олимпийска година, която е доста значима, имаме доста мощен тим самостоятелно и отбор. Просто би трябвало да съм до девойките. Всяка поддръжка за тях ще бъде доста значима ", сподели президентът на БФХГ.

Днес дебют на шампионата ще направи националката Елвира Краснобаева, която ще играе с бухалки и с лента. В унгарската столица е и ансамбълът на България, който през днешния ден има подиум подготовка.

" Елвира е разчувствана, в случай че мога по този начин да кажа. Много добре тренира, мобилизирана е и уповавам се да бъде спокойна, с цел да покаже голямата класа, която има. Защото тя провокира тук извънреден интерес. В момента, в който стартира да играе на тренировките, всички стопират и я гледат. Ансамбълът имам вяра, че ще бъдат на лимита на мотивацията си, тъй като ужасно огромен труд поставиха, съчетанията ни са безусловно конкурентни за златния орден и те постоянно са били. Разбира се, направихме някои корекции, само че всички тимове след всяко надпревари вършат корекции, по този начин както видях и Израел на тренировките. Очаквам постоянна и мощна игра и от ансамбъла. Наистина уповавам се да имаме ден, да са мобилизирани девойките, най-важното да са спокойни, да имат вяра в силите си. Трябва да са уверени, да имат самочувствие, че могат доста, с цел да покажат в действителност огромната класа, която имат ", приключи Илиана Раева.

Вижте цялото изявление във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР