От Български туристически съюз отговориха на обвиненията, отправени от домакините

...
От Български туристически съюз отговориха на обвиненията, отправени от домакините
Коментари Харесай

БТС за изгонените домакини на хижа „Христо Смирненски”: Не са плащали наем от октомври

От Български туристически съюз дадоха отговор на обвиняванията, отправени от домакините на хижа „ Христо Смирненски ”, че са били изгонени нелегално от обекта.

Председателят на БТС Венцислав Венев съобщи, че в действителност досегашните стопани са отказали да извършват отговорностите си по контракт и да заплащат контрактувания наем от 700 лева

Според Венев офанзивата против него идва от член на Управителния съвет на организацията.

Нарушени ползи – това видя зад протичащото се последните дни ръководителят на Български туристически съюз Венцислав Венев. Той посочи, че съвсем целия екип на организацията е заменен, като има нов метод към работата.

Велев разясни, че задачата на настоящия екип на БТС е да направи планините привлекателни и налични.

Относно поисканата му оставка от част от Управителния съвет на организацията, Венев разяснява, че са били подведени от един човек. Конкретно име не беше упоменато, а единствено първата писмен знак от него – Р.

За проблема към хижа„ Христо Смирненски ”, Венцислав Венев разяснява, че там хижари няма, като БТС няма подписан контракт с тях, а с компанията „ МИГ-79Б ” напокойния собственик Георги Банев, който е родственик на изгонените домакини.

За сегашните домакини, наследници на Банев, Венев съобщи, че те са придобили хижата, като не са плащали наем от октомври предходната година. Венев посочи, че е имал спогодба заплащането да стартира от януари.

Припомняме, че досегашните домакини на хижа „ Христо Смирненски ” към този момент не стопанисват постройката, като настояват, че са нелегално изхвърлени от обекта от страна на Българския туристически съюз благодарение на, по думите им, мутри.

С целия роман на досегашните домакини на хижата можете да се запознаете тук:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР