От Агенция Пътна инфраструктура апелират към повишено внимание на пътя.

...
От Агенция Пътна инфраструктура апелират към повишено внимание на пътя.
Коментари Харесай

АПИ апелира към повишено внимание на пътя

От Агенция " Пътна инфраструктура " молят към нараснало внимание на пътя. Шофьорите да потеглят на път с коли, подготвени за зимни условия. Прогнозата на метеоролозите е за снеговалежи и мощен северозападен вятър, което е причина за преспи и навявания.

Припомняме, че за през днешния ден е обявен предупредителен жълт код за рисково време в 26 области.

От АПИ молят водачите да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, да съблюдават нужната отдалеченост и да не подхващат рискови изпреварвания

Блокирането на придвижването от транспортни средства с несъответствуващи – износени гуми, блокира пътуването на всички останали водачи и затруднява работата на снегопочистващата техника.

Областните пътни ръководства и пътноподдържащите сдружения наблюдават метеорологичните прогнози и са в подготвеност да подхващат оптимално бързо нужните дейности за обработка на настилките, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата, съобщи Стандарт.

Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР