Производителят от САЩ на графични карти и други полупроводникови елементи,

...
Производителят от САЩ на графични карти и други полупроводникови елементи,
Коментари Харесай

Nvidia отчете рекордна печалба от 15 милиарда долара за 3 месеца

Производителят от Съединени американски щати на графични карти и други полупроводникови детайли, употребявани от ден на ден в системите за изкуствен интелект - Nvidia разгласи своите резултати, които надминаха прогнозите на анализаторите.

Подкрепена от мощното търсене на нейните артикули в региона на изкуствения разсъдък, Nvidia съобщи, че облагата й за интервала януари - март 2024 година е повишена седем пъти - до 14,88 милиарда $ по отношение на същия интервал на предходната година, съобщи Асошиейтед прес, съобщи Expert.bg.

Приходите са се нараснали повече от три пъти, нараствайки до 26,04 милиарда $, при 7,19 милиарда $ през същото тримесечие на предходната година.

Печалбата на акция на компанията доближи 6,12 $ в случай че се отстраняват еднократните въздействия, която е много над предстоящите от анализаторите 5,6 $ на акция, сочи анкета на FactSet.

След края на формалната търговия акциите на компанията набъбнаха с над 3 %, като възходът се трансферира и на борсата във Франкфурт, където растежът на книжата доближи 6.6 на 100. Така книжата на Nvidia доближиха рекордна стойност, надминавайки за първи път прага от 1000 долара
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР