От 2035 г. в Европейския съюз няма да се продават

...
От 2035 г. в Европейския съюз няма да се продават
Коментари Харесай

ЕС окончателно забрани автомобилите с вътрешно горене от 2035 г.

От 2035 година в Европейския съюз няма да се продават нови коли или микробуси, задвижвани от мотори с вътрешно горене. Това е и крайната дата, до която производителите би трябвало да понижат излъчванията на въглероден диоксид със 100%. На процедура това значи, че продажбата на нови моторни транспортни средства, задвижвани с бензин,  дизел или газ, ще са неразрешена в Европейски Съюз, предава DW.

Мерките са написани в пакета Fit for 55, а Чешката република, която сега ръководи Съвета на Европейски Съюз, разгласи, че договарящите от страните членки, Европейският парламент и Европейската комисия са постигнали единодушие за използването на пакета.

Току-що приключихме договарянията по отношение на равнищата на въглеродния диоксид за колите. Историческо решение на Европейски Съюз за климата, което дефинитивно удостоверява задачата за транспортни средства със 100%  нулеви излъчвания до 2035 година с междинни етапи сред 2025 и 2030 година “, написа в Twitter френският евродепутат Паскал Канфин, който оглавява Комисията по околната среда на Европейския парламент.

Споразумението изисква 55% понижение на излъчванията до 2030 година В момента колите способстват за 12% от всички излъчвания на въглероден диоксид в Европейски Съюз, а превозът – към една четвърт.

Мобилността с нулеви излъчвания ще бъде конструктивен детайл за закъснение на изменението на климата, което може да сътвори съществени разстройства в доста браншове на нашето общество, в това число околна среда, миграция, продоволствена сигурност и стопанска система “, сподели чешкият министър на околната среда Анна Хубакова.

През 2026 година задачите ще бъдат преразгледани, с цел да се регистрира напредъка и нуждата от смяна, като се вземе поради софтуерното развиване, в това число във връзка с plug-in хибридните технологии и смисъла на жизнерадостен и обществено обективен преход към нулеви излъчвания.

Това съглашение ще проправи пътя към модерната и конкурентоспособна автомобилна промишленост в Европейски Съюз. Светът се трансформира и ние би трябвало да останем в челните редици на нововъведенията. Вярвам, че можем да се възползваме от този софтуерен преход. Предвиденият график също по този начин прави задачите постижими за производителите на коли “, разяснява Йозеф Сикела, чешки министър на промишлеността и търговията.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР