Освен за оперативно разполагане, армията се подготвя и за евакуация

...
Освен за оперативно разполагане, армията се подготвя и за евакуация
Коментари Харесай

Нетаняху одобри плановете за военна операция в Рафах, армията се ...

Освен за оперативно разполагане, армията се приготвя и за евакуация на цивилното население, се показва в изказването.

 

Решението е взето на фона на все по-солидните интернационалните рецензии към евентуална интервенция в Рафах, защото повече от 1 милион палестинци са намерили леговище в южния град, до момента в който бягат от сраженията в другите елементи на Газа.

 

Политици и филантропични организации упорстват Израел да посочи по какъв начин и къде ще може да се реалокират на безвредно място всичките 1,5 милиона души в Рафах, преди да започва военната интервенция. 

 

Нетаняху удостовери позицията си, че предлагането на радикалното палестинско формирование Хамас за помирение в Газа е " нереалистично ".

 

В същото време израелска делегация пътува за Доха след спор в кабинета за сигурност във връзка с позицията на Израел.

Катар играе основна роля в договарянията за последващо прекратяване на огъня и освобождението на заложниците, държани от Хамас, в подмяна на палестински пандизчии.

 

Групировката Хамас означи през вчерашния ден, че е направила ново предложение, в което се приказва за завършек на сраженията в Газа, доставки на помощи за популацията и освобождението на пленниците от Израел в подмяна на освобождението на палестински пандизчии от израелски затвори.

 

Въпреки това организацията продължава да приканва за евакуиране на израелските войски от крайбрежния анклав, което Израел отхвърля да направи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР