Освен награди за топ 10 на Чудесата на десетилетието, кампанията

...
Освен награди за топ 10 на Чудесата на десетилетието, кампанията
Коментари Харесай

Специалните награди на Чудесата на България

Освен награди за топ 10 на Чудесата на десетилетието, акцията на " Стандарт " връчи и специфични оценки. Ето къде отидоха наградите:

Тази премия справедливо се присъжда на находката, която вкара България в международните вести и даде старт на акцията " Чудесата на България ". Те бяха открити през 2010 година на остров Свети Иван край Созопол от екипа на проф. Казимир Попконстантинов. Наградата му връчи вицепрезидента Илияна Йотова.

" Откриването на мощите в действителност накара света да заприказва за България. National Geographic направиха филм за откритието, поканиха ни и в Сантяго де Компостела - знаете какъв брой значимо е това място за поклонниците. Хората станаха на крайници и ни приветстваха ", описа проф. Попконстантинов. И добави: " ще завърша с Хемингуей и неговия разказ " За кого бие камбаната " - не споделям, че министерството на културата не оказва помощ на археолозите, само че имаме доста, доста премеждия ". Професорът даде и своята оценка за акцията " Чудесата на България ": " Казвам го ясно - вие направихне за тази самодейност повече от всички държавни управления. Дълги години проследявам от близко всичко и може някой да съм обидил, само че е реалност. В това отношение държавните управления работеха повече на хартия и на обещания. Бъдете здрави и голямо почитание за всичко направено! "





Най-модерният ски курорт се трансформира във визитна картичка на България. Утвърди се като целогодишна дестинация, предлагаща състезателен, кулинарен и културен туризъм. Емблема стана джаз фестивалът.

Наградата на Иван Докторов, основен секретар на община Банско, връчи Любен Коцев, зам.министър на туризма.

Градчето в самото сърце на Родопите е фамозно с минералните си извори. В последните години то притегля десетки хиляди туристи с неповторимата си природа и новоизградени екопътеки, които свързват каньони, ждрела, водопади и пещери.

Наградата получи Здравко Иванов, кмет на Девин, от посланика на Кралство Мароко у нас госпожа Закия Ел Мидауи.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР