Освен да ни показва най-големите таланти сред младите тенисисти в

...
Освен да ни показва най-големите таланти сред младите тенисисти в
Коментари Харесай

NextGen Finals ще изпробва нови правила и през 2022


Освен да ни демонстрира най-големите гении измежду младите тенисисти в Тура, NextGen Finals постоянно е изпълнявал ролята и на тестова зона за нововъведения в спорта.

Различна отброяване на резултата, диалози с треньорите, по-свободно напредване на публиката, липса на преимущество и още – през годините шампионата е видял голям брой промени в разпоредбите, които целят да приспособяват тениса за по-млада и необятна публика. Да създадат мачовете по-кратки и по-динамични, а шоуто оттатък точките – по-голямо.

Сезон 2022 няма да е друг, като и този път уредниците ще вкарат няколко новости. Освен обстоятелството, че дуелите се организират във формат три от пет в сетове до четири гейма, очевидно задачата ще бъде времетраенето им да бъде в допълнение скъсено.

Когато дадена точка бъде извоювана след ас, двойна неточност или печеливш сервис, състезателите ще получат единствено 15 секунди преход до идната – до момента имаха по 25 без значение от характера на миналата.

Тенисистите ще разменят страните си на корта на всеки три гейма и в края на всеки сет.

Както нормално, в случай че измененията се окажат сполучливи, доста е евентуално да ги забележим в деяние и в останалите шампионат от Тура.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР