Оставка в ГЕРБ. Вторият човек в партията - Цветан Цветанов,

...
Оставка в ГЕРБ. Вторият човек в партията - Цветан Цветанов,
Коментари Харесай

Знакова оставка: Цветан Цветанов напусна всички ръководни постове в ГЕРБ

Оставка в ГЕРБ. Вторият човек в партията - Цветан Цветанов, подаде оставка от управителните постове, които заемаше - заместник-председател и началник на предизборния щаб на ГЕРБ. Остава редови член на партията. Оставката беше призната от водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

 © БГНЕС
Два месеца след началото на " Апартаментгейт " и четири дни след европейските избори, министър председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов се раздели с втория и най-приближения си човек в партията Цветан Цветанов.

След експлоадирането на абсурда той напусна Народното събрание, а с подадената през днешния ден оставка от всички управителни постове в партията Цветанов действително излиза от дейната политика, където ръководеше парламентарната група на партията и вътрешната комисия.

От формалното известие на пресцентъра на ГЕРБ за оставката излиза наяве, че Цветанов е взел решението си след диалог с ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов и то е било признато от него с признателност за свършената през годините работа.
 Какви ограничения ще предприеме Бойко Борисов в ГЕРБ след евроизборите? Какви ограничения ще предприеме Бойко Борисов в ГЕРБ след евроизборите?
Бойко Борисов разяснява какви ограничения ще предприеме в партия ГЕРБ след извършените евроизбори у нас. Преди съвещанието на Европейския съвет нощес в Брюк...

В профила си във Facebook Цветанов удостовери, че самичък е подал оставката си, че е обмислял решението си дълго и то идва през днешния ден, защото е било значимо да резервира безмълвие и самообладание по време на акцията.

Той благодари на партийните членове за последните 13 години работа, акцентирайки, че е построен работещ политически модел, който постоянно се е ръководел от публичните ползи.

Изборната победа беше общата ни морална задоволеност от взаимната ни работа през годините, написа още Цветан Цветанов.

Ден след успеха на евроизборите министър председателят и водач на ГЕРБ съобщи, че вотът е посочил, че структурите работят макар че е изтеглил обратно Цветанов.

В разгара на акцията при започване на май, в предаването " Панорама " на Българска национална телевизия Бойко Борисов разяснява абсурда с жилищата, като сподели че няма да остане нито един ненаказан и не скри огорчението си от думите на Цветанов, още веднъж в " Панорама ", че него нямало кой да го накаже. Могат да го санкционират Господ, хората... и аз, съобщи Борисов.
 Премиерът Борисов подсигурява, че няма да остане ненаказан човек за свадите Премиерът Борисов подсигурява, че няма да остане ненаказан човек за свадите
Премиерът Бойко Борисов подсигурява, че няма да остане ненаказан човек за свадите с жилищата и къщите за посетители. По думите му единственият излаз...

Днес в Народното събрание ръководещи и съпротива разясниха оставката.
Даниела Дариткова, ръководител на ПГ на ГЕРБ: Бях в Министерски съвет и от ръководителя на Политическа партия ГЕРБ и министър председател на България Бойко Борисов разбрах, че след диалог с него Цветан Цветанов подава оставка от всички управителни постове в партията. Остава редови член на ГЕРБ. Г-н Борисов благодари на господин Цветанов за напъните и работата през годините. Искрен Веселинов, " Обединени патриоти ": Не ме изненадва, тъй като явно натам се вървеше от началото на цялата сага с " Апартаментгейт " и такава развръзка беше предстояща.Александър Симов, " Българска социалистическа партия за България ": Няма по какъв начин с махането на Цветан Цветанов от политическата сцена, с отдръпването му от политиката, ГЕРБ да си извоюва по този начин мечтаната амнистия, за която халюцинират от нощта на изборите. С неговото отдръпване " Апартаментгейт " не става по-малко настоящ. Хамид Хамид, Движение за права и свободи: Движение за права и свободи в никакъв случай не е коментирала и не се е намесвала във вътрешните работи на нито една партия и няма да го направи. Коментарът ни е същият, както беше при оставката на госпожа Нинова: нямаме коментар! Това си е работа на самите партии!Валери Симеонов, " Обединени патриоти ": За мен е изненада, тъй като аз считам, че досегашните резултати на ГЕРБ значително се дължат на неуморната активност на Цветанов и то освен на тези избори, а на практика в цялата история на ГЕРБ. Защо беше належащо той да подава оставка? В ГЕРБ оставките по принцип са насилствени, няма непринудено подаване на оставки, там има оставка, която е поискана от Борисов.  Реакции в Народното събрание след оставката на Цветанов Реакции в Народното събрание след оставката на Цветанов
Новината за оставката на Цветан Цветанов беше доказана от ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, само че тя отхвърли повече подро...

Сега остава въпросът кой ще заеме мястото на втория човек в ГЕРБ. Според устава, ръководителят има трима заместници.

С отдръпването на Цветанов партията би трябвало да свика конгрес за назначението на негов правоприемник. Останалите двама заместници на Борисов сега са кметовете на София и на Бургас - Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

Първото име за правоприемник на Цветан Цветанов, за което се заприказва през днешния ден, беше това на вицепремиера Томислав Дончев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР