Остава бедственото положение в Тетевен след падналите количества валежи и

...
Остава бедственото положение в Тетевен след падналите количества валежи и
Коментари Харесай

Бедственото положение в Тетевен остава

Остава бедственото състояние в Тетевен след падналите количества превалявания и последвалото наводняване. Днес ще стартира и списък на вредите, оповестява Би Ти Ви.

Мъж е почина при случай под връх Червен край Тетевен, до момента в който се опитвал да премине през придошлите води. Десетки домове бяха наводнени вследствие на падналите 100 литра на квадратен метър.

" Имаше 13 бедстващи деца, които бяха в една вила в село Гложене. С помощта на екипите на Пожарната тези деца са извадени от вилата и са в сигурност. Залята е пречиствателната станция на село Гложене, също от реката. В село Градежница бяха отводнени всички къщи, които бяха залети, заяви сподели още кметът на Тетевен Младена Бояджиева пред Нова телевизия.

Най-пострадалото село от наводненията е Градежница, а улица " Люляк " наподобява на река. Отнесени са пътища и мостове. От Министерство на околната среда и водите предизвестяват, че се чакат интензивни превалявания още два дни, което може да повиши речните равнища на доста места.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР