Особено важно за българската политика се оказало посещението на Кирил

...
Особено важно за българската политика се оказало посещението на Кирил
Коментари Харесай

ЛОШО: Еманюел Макрон натискал Кирил Петков да гушне ГЕРБ, за да дадем оръжия на Украйна

Особено значимо за българската политика се оказало визитата на Кирил Петков в Прага преди дни. Там той се включи в срещата, в чийто център са били диалози за войната в Украйна и помощта, която страните от Европейски Съюз би трябвало да окажат през идната решаваща за бойните дейности година.

Заради присъединяване в конференцията на Кирил Петков и Асен Василев бяха отсрочени и първите диалози на претендента за министър председател Мария Габриел с обединението „ Продължаваме промяната “ – „ Демократична България “. На форума в Прага ясно е било декларирано, че България заема неубедителна позиция във връзка спора в Украйна, написа „ Филтър “.

Лидерите на страни от Европейски Съюз са настояли военната ни индустрия да даде на армията на Зеленски снаряди за танкове, които се създават в нашите фабрики. Това призна самият Кирил Петков, който в неделя изненадващо съобщи, че ще търси различни способи неговата партия да поддържа Мария Габриел, която мощно го впечатлила с дискретния и прочувствен метод, по който отговаряла на въпросите на Политическа партия, заложени при към този момент осъществилата се среща сред нея и водачи на обединението.

Реклама

Изказването на Кирил Петков озадачи мнозина, тъй като бе признато като оттегляне от твърдата позиция, че „ Промяната “ по никакъв метод няма да даде рамо на мандата на ГЕРБ (късно нощес ПП-ДБ въпреки всичко отряза ГЕРБ от коалиция, б.ред.). Анализатори считат, че Петков и Василев са мощно обезпокоени от опцията да бъде формирано държавно управление с поддръжката на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Така харвардците ще отпаднат от огромната игра, а слабата им позиция надали ще им помогне изключително и при идните през есента локални избори.

Крачката обратно, която Кирил Петков прави обаче, не е подбудена единствено от вътрешнополитическите процеси. Решаваща роля за смяна на курса на Политическа партия е имал диалог, който Петков е провел в Прага. Там е била осъществена конферентна връзка сред него и френския президент Еманюел Макрон, който е упорствал „ Промяната “ да откри ход, с който да поддържа кабинет с мандата на ГЕРБ. Настояването на Макрон не е изненадващо, тъй като е функционалност на европейската позиция.

Европа е мощно обезпокоена от политическата неустойчивост в България, която е прифронтова страна, а проруските настроения в нея са прекомерно мощни. Техен катализатор е и възходящият тренд на „ Възраждане “ – партията, която ще получи още по-добър резултат при идващ избор. Номинирането на еврокомисаря Мария Габриел за министър председател е също знак от Европа, че нейните водачи припознават кандидат- премиера на ГЕРБ като допустим министър-председател.

Така в комплицирания пъзел за сформиране на постоянен кабинет у нас към този момент се намесва освен Америка, само че и водачите на Стария континент.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР