Основният свидетел срещу Евелин Банев-Брендо - Радослав Атанасов-Радето, се прибра

...
Основният свидетел срещу Евелин Банев-Брендо - Радослав Атанасов-Радето, се прибра
Коментари Харесай

Основният свидетел срещу Брендо се прибра в Благоевград

Основният очевидец против Евелин Банев-Брендо - Радослав Атанасов-Радето, се прибра в Благоевград. Аверът им от Банско, към този момент от доближените на Таки - Иван Еринин-Джипсо, напусна рамките на страната, написа pirinsko.com. Тримата бяха задържани в границите на интернационалната полицейска интервенция " Кокаинови крале ", като бяха упрекнати от италанските управляващи за проведена незаконна група занимавала се с трафик на големи количества кокаин от Латинска Америка за Италия и Европа.

Радослав Атанасов-Радето, за който се разяснява, че е със издадена смъртна присъда от Брендо е видян в Благоевград. Радето е бил предпазен прокурорски очевидец против Брендо. В показанията си е разказал всичко, което знае за мрежата за трафик на кокаин, в която е взел участие.

Въпреки че е с друга идентичност, изменен външен тип и с подъл метод на напредване, Радето е видян на две срещи в Областния град и околията, като за сигурността му се грижат няколко интелигентно облечени мъже, които го охраняват с няколко коли и таксита, движейки се на отдалеченост, с цел да не притеглят внимание.

Припомняме, че италанските медии разгласиха през 2012 година, че следствието открива, че в Италия групата на българската мафия се управлява от шефа (capo) Радослав Георгиев Атанасов- Радето от Благоевград. Нейната задача е да достави опиата до избрани пунктове за контрабанда на територията на Италия.

Радослав Атанасов – Радето от своя страна получава заповеди " от огромния началник " ( “grande capo) Евелин Николов Банев, прочут с псевдонима " Б " или Брендо. Тъкмо Банев - богат предприемач и специалист по битка – е индивидът, който наследява остарялата българска контрабандна мафия и който управлява всички етапи на наркотрафика в региона – от финансирането на вноса на кокаин до превоза му в Италия, Испания, Холандия и Германия.

За Брендо се знае, че отговоря за организацията на интернационална група за трафика на тонове кокаин от Латинска Америка дружно с мафиота от Н'драгента Антонио Мелато.

13 години по-късно Брендо към този момент има облик на нарушител в три страни. Италия го разгласи за „ Кокаинов крал “ и му даде 20 години. В Румъния е наказан на 10 години за трафик на дрога. У нас присъдата му е 6 години за пране на пари.

Брендо е сериозен състезател, доста внимателен. На територията на страната е получавал поддръжка от държавните структури, свързани с битката и противодействието на проведената престъпност.

През 2008 година Брендо е трябвало да бъде арестуван по аферата „ Кокаинови крале “ само че къртица в редиците на полицията обаче осуетява ареста.

През 2008 година Джорджино – проверяващият следовател, който беше по това дело, тогава в „ Евроджъст” в Хага споделят и дават отчет на представителите на България от прокуратурата, от Министерство на вътрешните работи и от ДАНС. Тогава, в действителност половин час по-късно, Брендо влиза в връзка с Мелате – един от главните италиански играчи, и му споделя безусловно всичко по създаването, която е предоставена на италианските управляващи на „ Евроджъст” и за огромна интернационална интервенция.

Кой е предизвестил Брендо, и до през днешния ден не излиза наяве. Разследването на прокуратурата също приключва без резултат. А акцията по интервенцията „ Кокаинови крале” е възобновена през 2012 година, когато той бе задържан, а проверяващите намират и документа на „ Евроджъст” в багажника на колата му. Същият документ, с който той е предизвестен през 2008 година, че му се готви арест.

Брендо въпреки всичко е арестуван и екстрадиран в Италия през 2012 година. Докато е пандиза в Милано на 5 март 2013 година, е отвлечена щерка му Лара.

Преди 8 години маскирани и въоръжени отвличат дъщерята на Брендо пред дома им, когато момиченцето отива на учебно заведение. Днес фамилията към този момент не живее там. След 47 дни в плен 10-годишното момиченце е върнато. Неофициално - против откуп. В идващите години наподобява като че ли примката на правораздаването се стяга към Брендо. Започват каузи против него и в Румъния. Едно съдийско решение обаче – на съда в Милано, освобождава Брендо от отговорност и той излиза на независимост.

През 2018 година, Брендо получава 6 години затвор. Но не за наркотрафик, а за пране на пари от наркотрафик. И управляващите не съумяват да го открият. До 2021 година, когато бе за малко арестуван в Украйна. Според управляващите в Киев Брендо е употребявал подправени документи и живеел в къща чартърен до столицата.

През 2011 година в региона на залива " Дълбока " жители намират заключена кола. До колата, връху скалите е открит мъртвец на мъж. Оказва се, че той е румънски жител, а по-конкретно митничар, който е работил на митническия пункт против Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кардам”. Оказва се, че този румънец е токсичен. Българските служби откриват негови контакти с Брендо дни преди гибелта му.

Разследването се трансформира в интернационално. Оказва се, че този румънец е записал компания в Украйна, която е имала единствено една функционалност – да приема товари от Латинска Америка. Става въпрос за пещи, в които е открит кокаин.

Запознати се притесняват, че откакто е на независимост, Брендо ще може да разчисти неуместните хора, които са свидетелствали против него или могат да пропеят за делата му. ​

За Иван Еринин Джипсо се разяснява, че е бил в бригадата на един от арестуваните, Николай Силвио Йовчев-българоиталианец, който дълго време е живял в Пловдив. От България датира и познанството му с Еринин. Еринин бе присъединен към бригадата на Йовчев и бе задържан малко след него.

Според италиански медии, Йовчев е осигурявал връзката сред италианската част от мрежата на Брендо и Радето с българите и е осигурявал трафика на кокаин през България Испания, Холандия и част от Италия.

Банскалията Иван Еринин коментирал, че се познавал с Николай Силвио Йовчев поради около покупка на кола.

Екзекутираният лихвар от Банско Васил Донев е бил главен очевидец по аферата " Кокаинови крале ". Той бе погубен малко откакто един по един в Италия, Словения Хърватия, Испания, Холандия бяха арестувани всички от разклонението на Брендо, в това число банскалията Иван Еринин и благоевградчанинът Радослав Атанасов-Радето.

Месец след всеобщите арести по по този начин наречената в Италия интервенция " Magna Charta ", на 3 юли бе убит Васил Донев - Доневио, гравитиращ през годините към групировките и Джипсовете. Донев бе издебнат наоколо до овчарника си и разстрелян с автомати от незнайни досега лица. Заедно с него бяха убити негова работничка и водачът му Бинко Робов. Основната версия, по която работят служителите на реда за разстрела на Доневио са доносите в ГДБОП за " явочните квартири " на Иван Еринин - Джипсо от " Кокаиновите крале ".

И по този начин до ден сегашен убийците на Донев не са открити, само че банскалии разясняват, че зад този акт стоят престъпно проявени бандити, които през днешния ден се показват за предприемачи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР