Основният извод от доклада на ЕК за напредъка на Република

...
Основният извод от доклада на ЕК за напредъка на Република
Коментари Харесай

Опозицията в Скопие: Докладът на ЕК показва системното пренебрегване на реформите от страна на правителството

Основният извод от отчета на Европейска комисия за напредъка на Република Северна Македония, който се отнася до работата на управляващите е, че няма сериозен и значителен ангажимент за промени в държавното управление, липсват решителни стъпки за набиране на инерция и продължение на преговорния развой с Европейски Съюз, а държавното управление заменя действителните промени с пъкъл хок начинания, считат от ВМРО-ДПМНЕ.

Страната не отбелязва по-добър резултат спрямо предходните години в нито един от шестте клъстера, за всеки от тях страната се смята за приблизително готова, считат от опозиционната партия. „ Голям проблем е, че съгласно Европейска комисия няма прогрес в осъществяването на рекомендациите от миналогодишния отчет. Визират се по-специално рекомендациите за промяна в обществената администрация, създаване на конкуренция на пазара, свободно придвижване на артикули и работна ръка, както и правото на интелектуална благосъстоятелност. Що се отнася до Народното събрание, като съществена институция за развиване на демокрацията, отчетът установи това, което ние като съпротива от дълго време назоваваме произвол на ръководителя Джафери ”, сподели на конференция Стефан Андоновски, консултант по интернационалната политика и член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ.

Според Андоновски държавното управление " очевидно е проспало “ 2022 година, в случай че бъдат оставени настрани позицията на Република Северна Македония по отношение на войната в Украйна, „ както и тази за скрининга на македонското законодателство, което е резултат от едностранното решение на държавното управление да одобри българските максималистични претенции ”.

„ Ето за какво са нужни промени. Имаме потребност от хора, които съществено, редовно и безрезервно да се занимават с промени и решение на проблемите на жителите ”, приключи Андоновски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР