Основната цел на посещението ми е възстановяване на доверието. Тази

...
Основната цел на посещението ми е възстановяване на доверието. Тази
Коментари Харесай

Радев в Сочи: Поднових поканата си към президента Путин да посети България



Основната цел на визитата ми е възобновяване на доверието. Тази първа решителна крачка е направена. Това съобщи президентът Румен Радев след срещата с съветския държавен глава Владимир Путин в Сочи.

“Знам, че е мъчно да приказваме за доверие след три спрени огромни плана, в условия на остро опълчване сред Европейски Съюз и НАТО от една страна и на Русия от друга, в изискванията на наказания, на ограничаващи режими, както и след недалновидно политическо говорене в последните години. Въпреки всичко това, мога да кажа, че тази първа стратегическа стъпка е направена”, сподели българският държавен глава и акцентира, че руско-българските връзки имат голям капацитет за развиване в разнообразни сфери.

“Обсъдихме значими въпроси от интернационалната сигурност. Уверих президента Путин, че България има интерес да работи за определяне на разговор и съгласие, тъй като никой няма потребност от връщането на връзките от времето на Студената война”, добави той.

Остават проблеми, по който има още доста да работим до момента в който реализираме взаимно задоволително решение, сподели още българският президент.

Поднових поканата си към президента Путин да посети България и то в годината, в която означаваме 140-тата годишнина от Освободжението и от Руско-турската освободителна война, обяви Румен Радев.

Той добави, че се надява по време на идното посещаване на премиера Бойко Борисов в Русия да бъдат разисквани съответни тематики за съдействие, най-много 16-та сесия на междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо съдействие.

Посещението на президента на България Румен Радев е добър сигнал за възобновяването на пълноформатните руско-български връзки, съобщи на собствен ред президентът на Руската федерация.

„ Както е известно, президентът на България дойде по наша покана в границите на мероприятия, свързани с отбелязването на годишнината от освобождението на българския народ от османско робство, от края на Освободителната война. Това е знаково събитие както за България, по този начин и за нас. В рамките на полемиката – тя бе задоволително подробна, осведомих президента за нашите цели в двустранните връзки и за позициите на Русия по интернационалните проблеми и въпроси. Считам, че тази аудиенция е добър сигнал за възобновяване на пълноформатните руско-български връзки “, сподели Владимир Путин.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР