Основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж се ожени за дългогодишната си

...
Основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж се ожени за дългогодишната си
Коментари Харесай

Сватба зад решетките: Джулиан Асандж се ожени в затвора

Основателят на " Уикилийкс " Джулиан Асандж се ожени за дългогодишната си партньорка Стела Морис . Сватбата бе в пандиза с висока степен на сигурност в югоизточен Лондон, заяви Ройтерс.

Булката дойде пред пандиза при голям медиен интерес. Бъдещата госпожа Асандж бе облечена в красива рокля и бяло покривало.
Сватбената рокля на Морис и килтът на Асандж - намек за неговата за фамилните връзки с Шотландия - са основани от английската фешън дизайнерка Вивиан Уестууд , която и преди е водила акция против изгонването му.
 
 Асандж женитба Българска телеграфна агенция
На церемонията са участвали четирима посетители, двама публични очевидци и двама охранители.
 

— Defend Assange Campaign (@DefendAssange)
Асандж е търсен от американските управляващи, с цел да бъде изправен пред съда по 18 обвинявания , свързани с публикуването от " Уикилийкс " на големи масиви от  поверителни американски военни документи и дипломатически телеграми.

50-годишният дезертьор, който отхвърля да е направил каквото и да било нарушаване, е арестуван в Белмарш от 2019 година насам, а преди този момент се укриваше в еквадорското посолство в Лондон в продължение на седем години.

 
 Асандж женитба Българска телеграфна агенция

Докато е живял в посолството, той стана татко на две деца с Морис , адвокатка, по-млада от него с повече от 10 години, с която се срещна през 2011 година, когато тя стартира работа в правния му екип. Връзката им стартира през 2015 година
 

— Daily Mail Online (@MailOnline)
Церемонията се състоя в пандиза , в който присъдите си са излежавали някои от най-известните английски нарушители, в това число килърът на деца Иън Хънтли.

Този месец на Асандж беше отказано позволение да апелира във Върховния съд на Англия решението за изгонването му в Съединени американски щати. Той към момента може да оспори всяко решение на държавното управление да утвърди екстрадицията му.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР