Вносителите на кафе увеличиха скоростта на доставките напоследък, опитвайки се

...
Вносителите на кафе увеличиха скоростта на доставките напоследък, опитвайки се
Коментари Харесай

Търговците на кафе ускоряват доставките преди влизането в сила на закона на ЕС за обезлесяването

Вносителите на кафе усилиха скоростта на доставките в последно време, пробвайки се да избегнат възможни проблеми след декември т.г., когато ще влезе в действие Регламентът на Европейския съюз за продуктите без обезлесяване, заяви Ройтерс, базирайки се на Международната организация за кафе.

Изпълнителният шеф на организацията Ванусия Ногейра сподели, че запасите от кафе в страните производителки спадат, защото вносителите бързат да изпратят зърната в страните в Европа, преди новото законодателство, което ще забрани влизането на селскостопански артикули, създадени на обезлесена земя.

" Вносителите форсират доставките, тъй като има въпроси по отношение на закона, на които европейците към момента не са дали отговор ", разяснява Ногейра в коридорите на Международния семинар за кафе 2024 в Сантос, Бразилия.

Европейският съюз е най-големият пазар за кафе в света, до момента в който зърната се създават в тропическите страни.

По думите на Ногейра има упования Европейски Съюз да даде гратисен интервал, до момента в който страните производители и търговците са подготвени да работят с новото законодателство, само че това не е несъмнено.

Тя добави, че страни като Бразилия, Колумбия и Коста Рика са по-подготвени да работят с новия правилник, който изисква документ, че кафето не е създадено в обезлесена земя, до момента в който дребните фермери в африканските страни ще се сблъскат с повече компликации.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР