Основателят на частната руска военна компания Вагнер Евгений Пригожин обяви

...
Основателят на частната руска военна компания Вагнер Евгений Пригожин обяви
Коментари Харесай

Пригожин завладя първи руски град, превзе щаба на армията

Основателят на частната съветска военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи в канала си в Телеграм, че той и неговите бойци са в генералния щаб на съветското южно окръжно военно командване в съветския град Ростов на Дон и че управляват военни обекти в града, предадоха международните организации.

Ростов на Дон е основен град за съветската инвазия в Украйна, напомня Франс прес.
-->
Сега Пригожин споделя, че измежду следените от него и неговите бойци военни обекти там има и летище.

" Ние сме в генералния щаб, в този момент е 7,30 ч. сутринта ", споделя Пригожин във видео, публикувано в Телеграм.

" Руските военни обекти в Ростов са под надзор, включително и летището ", добавя той, до момента в който зад него минават мъже с униформи.

Във видеото Пригожин приканва съветския министър на защитата Сергей Шойгу  и началникът на генералния щаб на съветските въоръжени сили Валерий Герасимов да дойдат в Ростов на Дон и да се срещнат с него, съобщи Ройтерс.

" Ние дойдохме тук. Ние желаеме да приемем началника на генералния щаб и Шойгу ", споделя Пригожин. " Докато те не дойдат тук, ние ще останем тук, ще блокираме град Ростов и ще се насочим към Москва ", добавя той.

В друго видео, качено в канала в Телеграм, подкрепящ " Вагнер " - " Разгрузка вагнера ", Пригожин се вижда седнал сред двама високопоставени съветски генерали, единия от които е генерал-лейтенантът от съветските сухопътни сили Владимир Алексеев. Той по-рано бе разгласил видео, в което го призоваваше да премисли декларираното желание за премахване на висшето военно командване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР