Основана през 1959 г., American Honda Motor Company се мести

...
Основана през 1959 г., American Honda Motor Company се мести
Коментари Харесай

Motocompacto: Малкият герой в EV стратегията на Honda

Основана през 1959 година, American Honda Motor Company се мести в сегашната си централа в Торънс, Калифорния, през 1990 година

Тази година компанията прави усъвършенствания в лобито на постройката, като в пространството в жанр атриум в този момент могат да бъдат прегледани артикули от историческата сбирка на Honda: колите Accord и Civic, мотоциклета Gold Wing, косачки за трева и други устройства от 60-те години на предишния век, споделя The Wall Street Journal.

Honda доста добре знае, че продуктите ѝ провокират трогване от пръв взор. Така че, когато чиновник в Торънс показва на мениджърите своя план за сгъваем микро-скутер, захранван с акумулатори, той е утвърден за произвеждане „ неотложно “, споделя представителят на Honda Андрю Куилин пред WSJ.

Така се ражда Honda Motocompacto (на цена от $995) – леко, безшумно, пъргаво и плътно решение за микромобилност в „ последната миля “, което може да качите в градския превоз и да съхранявате под бюрото си в офиса.



Motocompacto има вградено зарядно устройство, което разрешава на дребната му батерия да се зарежда с домашен ток за 3,5 часа и да устоя пробег от 12 благи (около 20 км). Максималната скорост публично е 15 благи в час (24 км/ч).

Подобно на множеството артикули в галерията на Honda, Motocompacto има чара на дребната машина, на която е предоставена огромна работа, а футуристичният модулен дизайн има и косплей резултат, разяснява WSJ.

Към момента се предлага единствено в бяло, което обаче може да бъде декорирано от притежателя в определени от него цветове.



Проектиран в Охайо и издигнат в Китай, ролята на Motocompacto е да преодолява крайните градски пространства дружно с велосипедите и тротинетките, само че в доста връзки превъзхожда стандартния градски скутер, на който милиони младежи по света разчитат всеки ден, отбелязва WSJ.

Първо, по-безопасно е да сте седнали, в сравнение с прави. Неговата гъстота го прави комфортен за носене и затова за владение, а не за наемане. Колелата се прибират, кормилото и стойката изчезват сред поликарбонатните панели, дружно с преносимата седалка. Сгънатият артикул има комфортна ръкохватка.



Името Motocompacto припомня за сгъваемия микро-скутер от 80-те години на предишния век Motocompo, продаван като аксесоар към избрани коли Honda и съхраняван в багажника.

Той обаче е в крайник с новата посока на компанията, която назовава Motocompacto „ занимателен и реформаторски аспект на по-голямата тактика за електрификация на Honda “.

Пускането му на пазара съответствува с излизането на първите съвременни EV коли на компанията: 2024 Honda Prologue и Acura ZDX, които споделят платформата Ultium на GM. Honda съобщи, че ще пусне на пазара 30 нови EV продукта до 2030 година с световни размери на продажбите от 2 милиона единици.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР