Властите в Истанбул са арестували двама души във връзка срутването

...
Властите в Истанбул са арестували двама души във връзка срутването
Коментари Харесай

Срутеният блок в Истанбул: Двама души са арестувани

Властите в Истанбул са арестували двама души във връзка сриването на блок в Истанбул през днешния ден сутринта, при което починаха един човек, а осем души са ранени, заяви турската телевизия АХабер.

Двама от ранените са в тежко положение. Сред потърпевшите е едно момиченце на 6 месеца. Няма повече хора, затрупани под руините, осведоми ТРТ Хабер.

Инцидентът е станал в 8:40 часа локално време в квартал Кючюкчекмедже на брега на Мраморно море в европейската част на Истанбул.

Първо бе арестуван притежателят на блока Хаджи Мурат Генч, а след него притежателят на заведение за дюнери, което се намирало в приземния етаж на блока. По времето на нещастието заведението е било затворено, защото е в почивен ден. Очевидци обявиха пред Си Ен ЕН Тюрк, че в случай че заведението е било отворено, жертвите са щели да бъдат повече.

Неделя е и хората си бяха в къщи, по улиците в махалата нямаше доста хора, в случай че беше работен ден нещастието щеше да бъде голяма, разяснява пред тв камерите гражданин на квартала, където се намира рухналата постройка, Мустафа Берен.

Министърът на правораздаването Йълмаз Тунч съобщи, че следствието за аргументите и отговорните за нещастието се води от републиканската прокуратура. В рамките на следствието се чака да бъдат огласени и аргументите.

Отначало се уточни, че блокът е бил триетажен, само че министърът на околната среда, градоустройството и климатичните промени Мехмет Йозхасеки заяви, че към блока е бил надстроен незаконно с още един етаж и половина, което значи, че постройката е била 5-етажна. По думите му в градежа е бил употребен пясък от морето.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР