Още в първия ден на Европейското първенство по таекуондо, България

...
Още в първия ден на Европейското първенство по таекуондо, България
Коментари Харесай

България с първи медал от европейското по таекуондо в София

Още в първия ден на Европейското състезание по таекуондо, България завоюва бронзов орден. Това стана с помощта на Михаил Христов, който е представителят ни в европейското паратаекуондо.

В наличието на доста известни спортни персони в София бе намерено публично и надпреварата за олимпийските категории. Над 350 състезатели от 40 страни взимат присъединяване в конкуренцията. Също по този начин София е хазаин и на европейското за параатлети.

Министърът на спорта Красен Кралев даде началото на шампионата. Специални посетители бяха президентът на WTE Сакис Прагалос, посланикът на Корея Шим Бу Нам, зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев, някогашният началник на Народното събрание Димитър Главчев, както и още доста други известни интернационалните деятели, свързани с таекуондо. Това е второ огромно състезание, което БФТ провежда единствено в границите на една година.

 Слави Бинев с влиятелен пост, избраха го за вицепрезидент на европейското таекуондо
Слави Бинев с влиятелен пост, избраха го за вицепрезидент на европейското таекуондо

Изборът на Бинев стана по време на Генералната Асамблея, която се организира в Муджу, Корея

" Това са първите огромни надпревари, които се провеждат в обновената " Асикс Арена ", единствено три седмици след откриването й. Тук са се събрали най-хубавите 400 европейски състезатели на таекуондото и аз съм уверен, че за българската аудитория ще бъде извънредно забавно да наблюдава оспорваните борби сред водачите на този спорт. Сигурен съм, че ще се оправим чудесно с организацията на това домакинство и дай Боже да се поздравим с триумфи на нашите състезатели ", съобщи Кралев.

Той добави за следващ път, че таекуондото е един от най-бързо развиващитe се спортове в България и като подобен ще получи сериозна поддръжка от страната.

 Министър Кралев награди Владимир Далаклиев за медала му от Мондиала по таекуондо
Министър Кралев награди Владимир Далаклиев за медала му от Мондиала по таекуондо

Боецът ни получи почетен плакет от спортния началник

" Пожелавам триумф на българските състезатели, тъй като те имат потребност, защото противниците им в техните категории са най-хубавите в света. Виждам ги, че към този момент са доста изтощени и чакат с неспокойствие да свърши това състезание и да се отдадат на отмора. Смятам, че ще имаме двама състезатели на игрите в Токио през 2020г. Ние даваме един сигнал на всички хора, че бойното изкуство таекуондо и несъмнено олимпийският спорт, са с отворени порти и няма хора, които да не могат да го практикуват ", показа Слави Бинев пред публицисти.

Михаил Христов съумя да завоюва бронзов орден още в дебюта си на европейско състезание. Това е негово първо присъединяване на шампионат от сходен сан. Христов сподели същински темперамент на победител и умерено може да бъде модел за подражателство измежду останалите, осведомят от федерацията ни.

 Снимка 316850
Източник:

Днес започват общо петима българи. Бронзовият медалист от международното състезание Владимир Далаклиев, Митко Джорджев, Теодор Георгиев, Йордан Колев и Никол Чорбанова. Срещите започнаха в 09:00 часа, в столичната " Асикс Арена ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР