Още в началото на войната Украйна обяви, че Кримският мост

...
Още в началото на войната Украйна обяви, че Кримският мост
Коментари Харесай

Ген. Събев: Крим ще бъде изолиран в хода на контраофанзивата на Украйна

Още при започване на войната Украйна разгласи, че Кримският мост е нейна законна цел. Това няма да е последният удар против него, това съобщи в изявление в новините на Нова телевизия ген. Съби Събев. Първият български представител в основната квартира на НАТО съобщи, че задачата на нападението е да бъде изолирана 150-хилядна съветска окупационна войска в Крим. При компрометиране на оборудването тя ще остане без постоянни доставки, до момента в който понася удари по себе си.

Ген. Събев съобщи, че най-вероятно ударът против моста не е осъществен с въздушни дронове, тъй като съветската Противовъздушна отбрана би ги засякла. Атаката е осъществена с плаващи дронове по море, или с ракети “Сторм Шадоу ”, допусна той.

Алтернативният маршрут, в случай че се извади от приложимост Кримския мост, е автомагистрала, която е на 70-80 км от фронта, добави генералът.

По мотив касетъчните оръжия, ген. Съби Събев разяснява, че използването им е обвързвано с продупчване на съветската защита. Украйна не разполага с авиация и няма различен вид да реализира пробив. Контраофанзивата няма да има скоро резултат, въздействието ѝ ще се усети към септември-октоври, предвижда ген. Събев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР