Aмериканският войник Гордън Блек, който беше обвинен в кражба в

...
Aмериканският войник Гордън Блек, който беше обвинен в кражба в
Коментари Харесай

Американски войник, влюбен в рускиня, призна пред властите във Владивосток, че я е обрал

Aмериканският боец Гордън Блек, който беше упрекнат в кражба в Русия, се призна за отговорен. Според информация от Ройтерс, които цитират съветската осведомителна организация РИА, Блек интензивно сътрудничи на течащото следствие.

Арестът на Гордън Блек е осъществен по съмнение, че Блек е откраднал от жена, с която е бил сантиментално привързан.

След признаването му за отговорен съдът реши да остави Блек в ареста до 2 юли.

Говорител на Руското вътрешно министерство удостовери съдействието на Блек и признаването на дейностите му. Въпреки това опитите на Ройтерс да се свърже с Блек за мнения са несполучливи, цитира Българска телеграфна агенция.

Той не е бил акредитиран от Министерството на защитата да пътува до Русия и не е изискал публично позволение за това, когато е напуснал поделението си в Южна Корея преди съвсем месец, съгласно представителя на армията Синтия Смит.

Този случай идва на фона на нараснало напрежение и предизвестия от страна на Съединените щати към техните жители, които поучават да не пътуват до Русия. Съветът акцентира рисковете от тормоз, задържане и непредсказуемия темперамент на съветските правоприлагащи органи.

От началото на спора в Украйна през февруари 2022 година няколко американци, в това число журналистът от Wall Street Journal Евън Гершкович, бяха арестувани в Русия по разнообразни обвинявания, в това число шпионаж. Този случай служи като увещание за комплицираната и постоянно несигурна обстановка за чужденците в Русия, изключително на фона на настоящето геополитическо напрежение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР