Още от Древността се смятало, че негативните мисли и чувства

...
Още от Древността се смятало, че негативните мисли и чувства
Коментари Харесай

Какви болести ни носи нещастието

Още от Древността се считало, че отрицателните мисли и усеща имат директна връзка с човешкото тяло. Според това мнение лекарите разделяли заболяванията на телесни и душевни и ги лекували по друг метод.

В актуалната медицина също се счита, че сред душевното положение на човек и неговото физическо здраве съществува директна връзка.

Съществуват десетки хиляди образци на хора, които са се излекували от подла болест, единствено тъй като мощно са вярвали и в своето излекуване.

Редица изследвания са разкрили, че избрани отрицателни мисли и страхове могат да са причина за поява на някои болести в видимо здрав организъм.

 Плачещо Момиче

Така да вземем за пример е открито, че хората, на които им липсва обич и възприятие на сигурност, постоянно страдат от сърдечно-съдови болести. Медицинските данни демонстрират, че хората, които имат проблеми със сърцето, постоянно са самотни и не показват страстите си намерено.

Артритът въпреки това визира най-често хората, които не могат да отстояват мнението си и да отхвърлят, това което не им е по усета. Според лекарите артритът е заболяването на експлоатираните.

Хипертонията най-често поражда след непостижимо натоварване, тежък физически труд без отмора и желанието непременно да удовлетвориш желанията на другите.

Медиците считат, че изместването на личните усеща и потребности също не е здравословно.

 Мълчание

Хората, които имат проблеми с бъбреците, постоянно страдат от разочарования и неуспехи в живота. Тези хора непрекъснато имат възприятието, че някои ги лъже, а сходни страсти провокират избрани химични процеси в тялото, които водят до срив на здравословното положение.

Астмата и проблемите с белите дробове се демонстрират постоянно при хората, които не желаят да бъдат независими и самостоятелни.

Стомашните проблеми постоянно се появяват от непреживяни неточности в предишното. Стомахът е органът, който най-ясно реагира на нашите страсти, тъй че нежеланието да си признаем избрани усеща и страсти може да ни разболее.

Гастритът да вземем за пример постоянно се появява след дълготрайно неспокойствие.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР